Ağrı'nın Tabela Rektöründen ''Ballı Kadro İlanı''

A.İ.Ç.Ü Karabulut Çiftliği mi ?

Ağrı'nın Tabela Rektöründen ''Ballı Kadro İlanı''

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Ballı Kadro ilanı

Türkiye Eczacılar Birliği A.İ.Ç.Ü Eczacılık Fakültesi tarafından resmi gazetede yayımlanan doçent kadrosu ilanının kişiye özel olduğunu iddia etti.

27 bin lira döner sermaye aldığı Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesinin tabela ilanını yapan ama MR Cihazı olmadığı için Ağrılıların feryadına kulak tıkayıp tek kelime konuşmayan Rektör Abdulhalik Karabulut’un bu yönde keyfi tutumlarla Üniversiteyi çiftliğe dönüştürdüğü yönünde şikayetler daha öncede ayyuka çıkmıştı.

A.İ.Ç Üniversitesini sıçrama tahtasına dönüştüren Rektör Karabulut daha öncede keyfi olarak iki öğretmeni üniversite kadrosuna sekreter olarak katmış akabinde ihtiyaca binaen sekreter olarak kadro verdikleri isimleri bir hafta sonra Ağrı Belediyesine görevlendirmişti.

Bilim yuvasından çok torpille gündeme gelen A.İ.Ç.Ü Rektörü Abdulhalik Karabulut’un TEB in iddialarına nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor.

Ağrı da Üniversitenin bile yandaşa peşkeş çekildiğinin en bariz örneği olan bu ilana gelen tepki sonrası ne yapacağı ve Ağrılıların sözde bilim yuvasının bile sahipsizlikten çiftliğe dönüştüğü resmine ortaya koyan TEBin itirazının takipçisi olacağımızı bildirir ,yapılması halinde gerekli açıklamalarında sayfamızda yayınlayacağının bilinmesini isteriz.

İşte Türkiye Eczacılar Birliğinin itirazı ;

Biz uyarmaktan usandık onlar kişiye özel ilan açmaktan usanmadılar. Ağrı Çeçen Üniversitesi'nin ilanı, uzun zamandır karşı çıktığımız bir konuyu yeniden gündeme taşımamıza sebebiyet vermiştir.

İlgili ilanda Eczacılık Teknolojisi/ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı'nda doçentlik için istenen şartlarda “Kimya bilim alanında doçentliğini almış olmak” ibaresi yer almaktadır.

Farmasötik teknoloji, eczacılık meslek biliminin temel derslerinden birisidir. Kimya ile farmasötik teknoloji birbirinden apayrı iki alandır. Dolayısıyla aranan kişi lisansını eczacılık fakültesinde tamamlamış; ilaç, eczacılık ve farmasötik teknoloji alanlarında çalışmalar yapmış birisi olmalıdır.

Aksi kişiye özel ilan açmaktan başka bir şey değildir. Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur.

Başta Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi olmak üzere eczacılık fakültelerimizde görev yapan eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerimizi, tüm eczacılarımızı konuya tepki göstermeye; YÖK'ü ise gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Saldiray Çözer
Saldiray Çözer - 4 yıl Önce

Ustad mesele hayvancilik ve ciftlik ise yillardir cobanlik yapiyorum birkac kelam hakkim
M var sanirim. Ustadim karabulut soyle dursun yan kadrolari ozgul ve kaya icin ne diyeceksiniz. Birisi el altindan isler kotarirken digeri siyah damla gozluklu hali ile colugunu cocugunu kadrolara yerlestirip nuhun gemisi fotograflari cekiyor. Sonrada agrida egitim araştırma hastanesi acilmis diyorlar. Agrililar ses cikarmadigi surece karabulut,ozgul ve kaya tarafindan gudulecekler.

bizde
bizde - 4 yıl Önce

Ağrı Devlet Hastanesinde görev yapan personel ve doktorlar virüs ile mücadele etsin yazdığın dönerin binde birini bile almasın Allaha revamı yazıklar olsun

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Üniversite değil sanki çiftlik işe yaramayan pasif fakat yandaş olan sekreter,müdür,amir,şef,memur,şöför,güvenlik,hatta akademik kadrolara yerleşti ve yerleşmeye devam ediyorlar sorsan hepsi müslüman nerde kul hakkı nerde hak,hukuk,adalet ama susarsan koyun gibi güden çok olur

SIRADAKİ HABER