Ağrı'ya 1 Milyon Para Cezası

Ağrı'ya ceza yağdı.Kuralları ihlal eden vatandaşlar 45 günde rekor cezaya yemekten kaçamadı.

Ağrı'ya 1 Milyon Para Cezası

Ağrı da Filyasyon ekiplerinin sıklaştırdığı denetimlerde 45 günlük sürede kuralları hiçe sayan 643 vatandaşa toplamda 952,200.00 Türk Lirası ceza kesildi

İlimizde yaygın olarak görülen Corona virüs salgınlarında kural ihlallerine dudak uçuklatan miktarda ceza kesildi.

Ağrı da Filyasyon ekiplerinin sıklaştırdığı denetimlerde 45 günlük sürede kuralları hiçe sayan 643 vatandaşa toplamda 952,200.00 Türk Lirası ceza kesildi.

Denetimlere ilişkin Ağrı Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi

İlimizde Koronavirüs ile mücadele kapsamında, toplu yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam etmektedir.

Valimiz Dr. Osman Varol’un da zaman zaman katıldığı denetimlerimiz aracılığıyla, vatandaşlarımızın sağlığı için Koronavirüs ile mücadelemiz büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Valiliğimizce kurulan ekiplerimiz, ilimizde 1 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında toplam 33.925 işletmeyi denetlemiştir.

Bu kapsamda;

Cafe, restoran, berber, kuaför, market, çay bahçesi, kıraathane, pazar yeri, düğün salonu, ticari taksi ve toplu taşıma aracı, internet kafe, konaklama ve dinlenme tesisi, park ve mesire alanı, yüzme havuzu, spor salonu denetlenmiş olup; 103 adet işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.

Sahada olan ekiplerimizce, işletmelerimizin denetlenmesinin yanı sıra evde karantinada bulunan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, evde karantina kurallarına uyup uymadıkları denetlenmiştir. Denetlemeler sırasında, Koronavirüs testi pozitif çıkan ve pozitif temaslı olan 166 vatandaşımızın kurallara uymadığı tespit edilerek cezai işlem uygulanmıştır.

Toplu yaşam alanlarında hemşehrilerimize, Koronavirüs ile mücadelenin temel prensipleri olan maske-mesafe temizlik kurallarına uymaları konusunda rehberlik edici denetimlerde bulunan ekiplerimizce maske takmadığı tespit edilen 477 vatandaşımıza cezai işlem uygulanmıştı.

Vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER