Cavit Murtezaoğlu Yaşamını Yitirdi

Enelhak 'ın en güzel yorumcusu Mürtezaoğlu öldü

Cavit Murtezaoğlu Yaşamını Yitirdi

Nesimi'nin Sığmazam'ına ruh üfleyen ve Türkiyede ençok bu eseri ile tanınan Cavit Murtezaoğlu hayatını kaybetti.

Cavit Murtezaoğlu'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Azerbaycan Bakü konservatuarından mezun olan Cavit Murtezaoğlu, caz formatıyla buluşan ve makamsal yapıya dayanan müziğini "Caz-makam' olarak tanımlıyordu.

Cavit Murtezaoğlu kimdir?

Cavit Murtezaoğlu 1962 yılında Tebriz'in Serandib Köyü'nde dünyaya geldi.

Cavit Murtezaoğlu 1982 yılında kalıp ve makina üretim fabrikasında çalışmaya başladı. Uzmanlık elde ettikten sonra kendi kalıp ve makina üretme atölyesini kurdu. Mesleki çalışmalarının yanında camiada yasak olmasına rağmen müzikle amatör şekilde ilgilenmeye başladı. Yeraltı müzik gruplarına dâhil olarak kendini geliştirmeye başladı. Daha sonra da Ali Selimi, Şatriyan, Ali Ferşbaf ve Hasan Demirçi gibi üstat ve sanatkârlarla çalıştı. Bu çalışmaların sayesinde bir kaç gayri resmi albüm çalışmasında bulundu. Bu esnada yazdığı şiirler Mecme-ü Şüara'da (şairler meclisi) rağbet kazandı.

San Murtezaoğlu ile hayat yolculuğunu başladı. 1991 de yeni doğan ilk oğluna, Bayrek Kuşçuoğlu hazretlerinin adını verdi. Artık yaşadığı şehir siyasi atmosferiyle ona dar gelmeye başladı. Burada yüze yakın ses ve makam öğrencisi olmasına rağmen Bakü Konservatuarı’nda okumak için 1993 yılında Azerbaycan’a göç etti.a "O 3 (Leyla-Mecnun)" ve "Pir Sultan" adlı iki operete imza attı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER