Cihat Yaycı İstifa Etti

Tümamiral Cihat Yaycı İstifa etti

Cihat Yaycı İstifa Etti

Fetullahçı terör örgütü ve Yunanistanin  hedefindeki isim Tümamiral Cihat Yaycı geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanının imzası ile genel kurmay başkanlığının emrine pasif göreve atanmıştı.

MAVİ VATAN" KAVRAMINI ORTAYA KOYDU

banner47
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en önemli isimleri arasında yer alan Tüma. Cihat Yaycı, Türkiye'nin deniz kıta sahanlığındaki egemenliğini; "Mavi Vatan" olarak ifade edip, konuya ilişkin kitap ve makaleler yazmıştı. Yunanistan tarafından Ege'de taciz edilen adalarla ilgili çalışmaları bulunan ve Yunan basınının büyük tepkisini çeken Yaycı, FETÖ terör örgütü mensuplarının deşifre edilip yakalanmasına yönelik "Fetömetre"yi de hayata geçiren isim olmuştu.

LİBYA MUTABAKATI'NIN KİLİT İSMİ

Tümamiral Yaycı ayrıca Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de hapsetmeye çalışan Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs ve İsrail bloğuna karşı, Libya'daki meşru hükümetle Türkiye arasında imzalanan deniz saha anlaşmasının da mimarı olarak gösteriliyordu.

.SÖZCÜ’ye konuşan askeri yetkililer “FETÖ'nün, Yunanistan'ın hedefi haline gelen Yaycı'nın, ortada isnat edilecek suç olmadığı halde hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmaktan' soruşturma açılması, FETÖ'cüleri cesaretlendirir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER