Demirtaş'a Tahliye Yolu Göründü

Demirtaş her an tahliye olabilir

Demirtaş'a Tahliye Yolu Göründü

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı ana davadan tahliye kararı çıktı.

2 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın ‘’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’’suçundan yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinden tahliye edilmesi kararı çıktı.

banner47
Demirtaş’ın 146 yılla yargılandığı davadan tahliye edilmesi sonrası hakkında kesinleşmiş bulunan 4 yıl 8 aylık cezası sebebi ile tutukluluğu devam edecek.

Demirtaş hakkında kesinleşmiş 4 yıl 8 aylık cezayı AHİM e taşımıştı.

AHİM kararının beklendiği süreçte HDP li Meral Bektaş Danış farklı bir yorumla Demirtaş’ın hemen serbest kalması gerektiğine vurgu yaptı.

Bektaş paylaşımında ; HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Demirtaş’ın durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “4 yıl 8 aylık ceza için mahsup başvurusu yapılacak. 2 yıl 10 aydır cezaevinde olduğu için Yargıtay kararlarına göre son 1 yıllık denetimli serbestlik süresi içinde. Bu nedenle gecikmeden bırakılması gerekiyor…” yorumu ile tahliyenin hemen gerçekleşmesi gerektiğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 08:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayırdır
Hayırdır - 5 yıl Önce

O kadar şehidin yasinin börünün katili olan pkk lı terörist olduğu belli olan bir hainin tahliye edilmesi akla mantığa sığacak bir şey değil 146 yılla yargılan ancak tahliye edil yazıklar olsun şehitlerin ve şehit ailelerine bir hakarettir bu

SIRADAKİ HABER