Ersin Erincik Güven Tazeledi

Ersin Erincik Güven Tazeledi

Disk bünyesinde ki Genel İş Ağrı Şubesi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Özel bir düğün salonunda saat 10:30 da başlayan kongre ye katılan 83 delegenin tamamını alan Ersin Erincik 4yıllık süre ile terkrar görevlendirildi.

16 Yıldır Disk Ağrı İl Temsilciliğini yürüten Erincik konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra Kayyum Belediyelerinde yaşanan ihraçları gündemine taşıdı.Erincik 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan ihraçların haksızlıklara sebep olduğuna vurgu yaptı.

Erincik konuşmasında;İyisi ile kötüsü ile bir 4 yıllık süreci geride bıraktık bu süre içerisin de özellikle hain Fetö darbe girişimi ile birlikte ülkemizde her şey değişti farklı bir sistem geldi.Bu sistem içerisinde de kuşkusuz en fazla mağdur olan biz işçileriz ,bunun en basit örneği sendikal faaliyetlerden dolayı ihraç edilen onlarca arkadaşımızdır.

banner47
Bu ihraçlara ilişkin örnek olarak Ağrı Belediyesini verebiliriz bir çok arkadaşımız sizde bilirsiniz ,bende bilirim Allah’ta bilir kulda bilir.Yaptıkları iş tamamen belediye işi idi ama nedense ihraç edildiler.Sendikal çalışmalar biliyorsunuz yasal faaliyetlerdir sırf bu süreçten bu boşluktan faydalanmak için korsan sendikaların ihbarları üzerine ihraç edildiler,dedi.

Taşerondan kadroya geçiş sürecinide eleştiren Erincik asgari ücretle çalışan kadrolu personelmi olur eleştirisinde bulundu.Erincik yaratılan işçi sınıfları ile işçi sınıfı içinde sınıflandırılmaya gidildiğini söyledi.

Erincik Konuşmasının devamında Sarı ve Korsan sendikaların yani Türk-iş yani Hak-iş in genel başkanları bir algı operasyonu ile Disk devlete karşıdır kirli propagandası ile Disk’e üye olacaklara kadro verilmeyeceğini yaydılar.Ancak 2 Nisan itibari ile bunun koca bir yalan olduğunu hepiniz gördünüzdedi.

Erincik yaşanan krize ilişkinde Hak-iş Genel Başkanı işçnin yasal güvencesi olan kıdem tazminatının fona devredilmesinden bahsediyor diyorki ;bu krizde de emekçiler elini taşın altına koysunlar diyor e Valla bu krizi biz yaratmadık ki biz zaten gece gündüz çalışan bir kesimiz .Krizi yaratanlar kazandıklarında neden bizimle paylaşmıyorlar ?dedi.

Erincik enflasyon üzerinde zam istediklerinide vurguladı.

Erincik’in konuşmasının ardından tek liste ile yapılan seçimde 83 delegenin tamamının oyunu alan Ersin Erincik yeniden Disk Genel İş Ağrı Şube Başkanlığına seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER