İnşaat İşçilerinin Mesai İsyanı

Evlerine gitmek için maaşlarını alamayan işçiler toplu intihar girişiminde bulundu.

İnşaat İşçilerinin Mesai İsyanı

Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yapımı sürdürülen 750 kişilik yurt inşaatında çaılışan işçilerden ses getiren eylem.

Edinilen bilgilere göre Kurban Bayramı sebebi ile memleketlerine gidecek olan işçiler yüklenici firmadan 1 aylık ödemelerini yapmasını istediler.

Yüklenici firmanın sadece 15 günlük ücretlerini yatırdığı işçiler bu para ile bayram tatiline gidemeyeceklerini ifade ederek durumu farklı bir yöntemle protesto ettiler.

Ustabaşı Nurettin Güneş 67 kişi ile Ramazan Bayramı sonrası işbaşı yaptıkları şantiyede 6. aydan itibaren ödeme alamadıklarını Kurban Bayramı için ödemenin bir kısmını talep ettiklerini fakat bu taleplerininde yerine getirilmediğini söyledi.

67 çalışanın 8 i durumu protesto etmek için yapımını sürdürdükleri inşaatın çatısına çıkarak intihar eylemi gerçekleştirdiler.

İşçiler ile taşeron firma yetkilileri arasında tartışma çıkan eylemde, olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Binaya kimsenin girmesini istemeyen işçiler, bu sırada "Hakkımızı istiyoruz", "Pazartesi'nden Cuma'ya kadar oyaladılar", "Ana firma parayı vermiş, taşeron firma vereceğimiz yok diyor" diyerek çatıdan inmedi. İşçiler, firma yetkilileri binaya gelene kadar eylemlerine devam etti.

Yaklaşık 2,5 saat süren eylem sonrası işçiler ikna edilerek çatıdan indirildi. İnşaatta çalışan işçiler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER