Onlar da Tepkisiz Kalmadı

Yeni Zellanda Katliamına Üniversitelerden ilk Tepki Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Onlar da Tepkisiz Kalmadı

Yeni Zellanda Katliamına Üniversitelerden ilk Tepki Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden geldi.


Üniak ve Okuyorum kulüpleri Rehberliğinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nurettin atmaca camii cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazının hemen ardından basın açıklaması yapıldı. 
Grup adına Muhammed Taştan yaptı.


Taştan basın Açıklamasında ; Yeni Zelanda’da Cuma namazı esnasında Müslümanların üzerine ateş edildi ve bu saldırıda 50 kardeşimizde şehit düştü.

Bir o kadar kardeşimizde yaralandı. Öncelikle yaşamını yitiren kardeşlerimize cenabı Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Müslüman ya da gayri Müslim Cami’de ya da başka mekanda mahzun insanlara yönelik hiçbir saldırı kabul edilemez. İnsana kasten hiçbir saldırı karşısında sessiz kalınamaz. 

Şüphesiz ki bu terörist eylem batı medyasını ve sorumsuz politikacıların sürekli körüklediği ırkçı ve İslam karşıtlığını geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir.

Cuma günü Yeni Zelanda’da meydan camii katliamını bir iki kişinin sapkınlığı olarak görmek olayı bireysel veya lokal bir suç olarak ele almak dünyada yükselen ırkçılığı farklılıklara düşmanlığı okuyamamaktır. 

banner47

İslam karşıtlığı batının kendi ön yargılı kolektif değerlerinin üretmiş olduğu bir emperyalist söylemdir. 

Tarihi sosyolojik ve kültürel hiçbir alt yapısı olmayan tamamen batı emperyalizminin İslam coğrafyasında kurmak istediği hakimiyet sonucunda üretilmiş olan bir ötekileştirme stratejisidir. 

İslam karşıtı emperyalizmi kendi çıkarları için üretmiş olduğu hayali bir İslam algısı üzerine kurulmuş olan bir strateji ve bedeli ne olursa olsun pazarlamakta hiç tereddüt etmediği bir emtiadır. 

Müslüman olarak batı dünyasının bir araya gelip bu elim hadiseleri protesto etmelerinde ihtiyacımız yok. 

Çünkü biliyoruz ki batı ikiyüzlüdür, çifte standartlıdır. Ancak bizleri yaralayan İslam dünyasının bu konudaki sessizliliği ve parçalanmışlığıdır. 

Diğer tarafta bu saldırı sonrası başta Yeni Zelanda olmak üzere farklı coğrafyalarda İslam’a olan ilginin artması ve İslamlaşmaların gerçekleşmesi kâfirler istemese bile Allah’ın Nur’unu tamamlayacağı vaadine olan inancımızı takviye etmektedir.

Biz inanıyoruz ki, Müslümanlar kardeştir, kardeş oldukça bir ve beraber oldukça bu acı olayların yaşanmasının önüne geçilecektir. 

Mahzun olmayacak ve hüzünlenmeyeceğiz, zira rabbimizin bizimle beraber olduğunu biliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER