Taşdemir'den Şok Soru Önergesi

Taşdemir bir tutuklunun 4 yıl boyunca mahkemeye çıkarılmadığı iddiası ile soru önergesi verdi

Taşdemir'den Şok Soru Önergesi

Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir şok bir iddiayı T.B.M.M ye soru önergesi olarak taşıdı.Taşdemir'in hazırladığı soru önergesinde bir tutuklunun 4 yıldır mahkemeye çıkarılmaması soruldu. Taşdemir'in Adalet Bakanı tarafından cevaplanması için sunulan önergesi şu şekilde;

60 yaşındaki ağrı hasta tutuklu Mecit Solmaz 4 yıldır Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulmaktadır. Dosyasında gizlilik kararı bulunan Mecit Solmaz 4 yıl boyunca mahkemeye çıkarılmamış ve henüz bir iddianame bile hazırlanmamıştır.

Kronik astım, nefes darlığı ve bronşit hastalığı olduğu yönünde raporları da olan Mecit Solmaz nefes almasını sağlayan tüplü makine cezaevine alınmadığı gibi Patnos Cezaevi’nde doktor olmadığı için düzenli muayene dahi edilmiyor. Kükürt ve demir oranı son derece yüksek olduğundan içme suyu sorunuyla ve sağlıksız yemeklerle sürekli gündeme gelen Patnos Cezaevinde, 60 yaşındaki Mecit Solmaz’ın durumu gün geçtikçe kritik bir hal almaktadır.

Hasta tutukluların cezaevlerinde yaşamını yitirmesi ve ancak tabutlarla dışarı çıkması ciddi bir toplumsal ve vicdani sorun olmaya devam etmektedir. 60 yaşındaki Mecit Solmaz’ın ağır hasta olduğu ve bu haliyle cezaevinde kalamaz raporlarına rağmen cezaevinde tutulması göz göre göre ölümünün beklenmesi anlamına gelmektedir.

Bu gerekçe ile

1- 60 yaşındaki ağır hasta Mecit Solmaz şahsında, 402’si ağır olmak üzere toplam 1154 hasta tutuklunun tutuksuz yargılanmaları yönünde bakanlık olarak bir çalışmanız var mıdır?

2- 60 yaşındaki ağır hasta ve her an yaşamını yitirme tehlikesi bulunan Mecit Solmaz’ın cezaevinde kalamaz raporlarına rağmen çok kötü koşullara sahip Patnos Cezaevinde tutulmaya devam etmesinin gerekçesi nedir?

3- Sağlıksız içme suyu, kötü yemekler ve doktor bulunmaması başta olmak üzere sürekli kötü koşullar ve hak ihlalleri ile gündeme gelen Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi en son ne zaman denetlenmiştir?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER