Ağrı da Pansiyon Öğrencileri Eylem Yaptı

Vicdansızlar ;Ağrı da Yatılı Öğrencileri Soğukta Yatırmışlar

Ağrı da Pansiyon Öğrencileri Eylem Yaptı

Pansiyon Öğrencileri Kaymakam Konutuna Yürüdü

Ağrı’nın Hamur İlçesi güne lise öğrencilerinin isyanı ile başladı.

İddialara göre Hamur Vali Recep Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri ortak yaşadıkları pansiyonun kaloriferlerinin hala yakılmaması nedeni ile Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdüler.

Yaklaşık 150 kişilik öğrenci gurubu Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde muhatap bulamadıkları için bu kez rotalarını Kaymakamlık Konutuna çevirdiler.

Burada Hamur Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ile görüşmek isteyen guruptan 3 öğrenci temsilcisi Kaymakam tarafından kabul edilerek şikayetlerini sundular.

banner47
Kaymakam Ömer Faruk Tuncer öğrencilerin şikayetleri üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürünü konuta çağırarak bilgi aldı.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Öğrenciler ;Pansiyonda tüm logarların yemekhaneye aktığı,sularının sağlıksız olduğu,yollarının hala yapılmadığı ve kaloriferlerinin yanmadığını ,ifade ettiler.

Öğrenciler daha önce konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç’a ilettiklerini ama buna rağmen bir çözüm bulunmadığını belirterek son olarak bu eylemi gerçekleştirme kararı aldıklarını,söylediler.

Kaymakam Tuncer’in Pansiyon kaloriferinin yakılacağı yönünde söz vermesinin ardından öğrenciler polis nezaretinde okullarına gönderildiler.

Öğrenciler ;Kaymakam Tuncer ‘in yaşanan olaylar sonrası pansiyon öğrencileri için okulları tatil ettiğini ve bu sürede pansiyonun tadilata alınacağını da ifade ettiler.

Sıklıkla usulsüzlük ve yolsuzlukla gündeme gelen Hamur Milli Eğitim Müdürlüğünün bu insafsız uygulama sonrası nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Lise öğrencilerinin de daha önce Hamur İBO daki yolsuzlukları gündeme getirdiği için cezalandırılarak sürülen öğretmenle aynı kaderi yaşayıp yaşamayacağını önümüzdeki günlerde gündemi meşgul edecek bir sorun gibi duruyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 4 yıl Önce

Il milli eğitim müdürünün vatanseverliği çocuklara bayrak sallatmaktan, gorevi şirin çocuklarla fotoğraf çektirmekten, projeyi siyasilere çiçek verdirmekten, hizmeti de tweet atmaktan ibaret zannediyor. Ağrıdaki okulların fiziki niteliği içler acısı durumda. Akademik başarıda sonlardayiz. Çocuklar üşüyor, çocuklar sağlıksiz bir ortamda uyuyor, çocuklar hijyenik olmayan bir yemekhanede ne olduğu belli olmayan pis yemeklerle besleniyor, çocuklar sacma sapan bir servis sistemiyle okullara vaktinde varamıyor. Müdür bey de eski pembebüs yeni öğrencibuste öğrencilere kitap okuma projesi yapiyor. Allah aşkına alın bu mem müdürünü, sehrin sorunlarını bilen ehliyet ve liyakat sahibi birini il milli egitim müdürü yapın.

Görgü tanığı
Görgü tanığı - 4 yıl Önce

Haber sayfası habere fazlaca yorumlar katarak yazmış lakin malesef hala eksik ordaki çocuklar en az 10 gündür ne şartlarda olduğunu yakından tanık oluyorum. Yazık çok yazık . İnşAllah buna sebep olanlar yataklarında rahat yatamıyorlardır.

Mmk
Mmk - 4 yıl Önce

Kardeş, bu haberi yapmak için kaç para aldın?

Taner Söylemez
Taner Söylemez @Mmk - 4 yıl Önce

Ervahının ederi kadar almışımdır..rakam sende malum bende meçhul...

yaşarlar
yaşarlar - 4 yıl Önce

Bu sefer bu yolsuzlukları ortaya çıkaran hocamızı sürdükleri gibi bu öğrencilerimizide bir yerlere sürerler çünkü hırsızlıkları ortaya çıkarıyorlar dikkat edin devleti soyanlar halen en iy yerdeler bu namusuzlukları çıkaranlar başka yerlere sürülmüşler

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Geçen yıl da aynı durum Tutak da yaşandı. Cocugumuzu okuldan almak zorunda kaldık.
Yemekler kötü, Tuvaletler rezalet,Banyolar facia.Belletmenler nöbet ücreti alıyor ama çocuklarla ilgilenen yok.sikayet edilince seni ve cocugunu afaroz ediyorlar. Allah vicdan versin ne diyeyim.

Hamurlu
Hamurlu - 4 yıl Önce

Çalan çalana ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürleri çok iyi anlaşıyorlar beraber yedikleri için haram zıkkım olsun devlet malını çalıp yiyen ateşten gömlek giyer

Duyarlı vatandaş
Duyarlı vatandaş - 4 yıl Önce

Haberin doğruluğunu araştırmadan yazmak, sürekli insanlara çamur atmak gazetecilik değildir. Tarafları dinlemeden yanlı haber yapmak yanlıştır. Bir hata varsa bu gazetecilik ahlakı çerçevesinde haber yapılır. Kamaoyu oluşturmak mantıklı ama bu yolla ve bu uslupla değil...

Görgü tanığı
Görgü tanığı @Duyarlı vatandaş - 4 yıl Önce

Ayrıca bu fotoğraf bile doğru. Keşke araştırmalar yapıldıktan sonra yazılsa bu haber gerçek suçlular hedef gösterilerek...

Hamur lu
Hamur lu - 4 yıl Önce

Sen kimle gorustun okul a git bak yolu var mi yok mu su var mi kanal sene başında yeni çekildi sana bu haberi yap talimatı kimden alıyor sun biraz deli kanlı olun gerçek haber yapın

gerçek hamurlu
gerçek hamurlu @Hamur lu - 4 yıl Önce

Çocuklar gece boyunca uyuyamıyor çünkü kaloriferler yanmıyor.Çocuklar yemek yiyemiyor çünkü yurt mutfağını lağım basıyor.(basmasa da o yemekler yiyilecek gibi değil ama neyse).Servisçiler tepede çocukları indiriyor çünkü okul yolu yok.... ve seni temin ederim ki daha neler neler...Buradan klavye delikanlılığı yapacağınıza git bir gün bir gece o yurtta kal göreyim seni...zavallı çocuklar aylardır o şartlarda yaşıyor...

Gerçek hamurlu
Gerçek hamurlu @Hamur lu - 4 yıl Önce

Yolu yok suyu yok kalorifer yanmiyor uc gun once lagim sulari mutfagi basmis.servisler ogrencileri tepede birakiyor cunku yol yok.ogrenciler gece gunduz yollarda.akademik egitim yok.ve daha bir syru sey ....sen git bir gece o pansiyonda yat sonra gel konus.

Taner Söylemez
Taner Söylemez @Hamur lu - 4 yıl Önce

Eylem yapan ''Öğrencilerle'' görüştüm ,başkasına gerek var mı ?


SIRADAKİ HABER