Yeni Hamur Kaymakamının ''Beni Mahkemeye Versinler''İnadı

Yeni Hamur Kaymakamının ilginç icraatı inatçı ve merhametli bir portre

Yeni Hamur Kaymakamının ''Beni Mahkemeye Versinler''İnadı

Elazığ’ın Alacakaya Kaymakamlığını sürdürüken bu gece yayımlanan kararname ile Ağrı’nın Hamur İlçesine Kaymakam olarak atanan Ömer Faruk Tuncer Alacakaya Kaymakamlığı görevini yürüttüğü sırada risk almayı başaran bir portre çiziyor İha kaynaklı Habertürk’ün haberinde Kaymakam Tuncer’in insana dokunan tarafı öne çıkarılıyor.

Tuncer’in Alacakaya Kaymakamlığı sırasında ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Çakmakkaya Köyünde ikamet eden ve iş kazası sebebiyle omur iliği zedelendiği için felçli kalan vatandaşın yol olmadığı için 4 yıl süren ev hapsini inadı ile çözüyor. Kaymakam Tuncer yaptığının kendisini mahkeyeme götürebileceğinin de farkında olarak Felçli hastanın toplumsal hayata katılabilmesi için risk alıyor ve şahıs arazileri üzerine yol inşa ediyor.

banner47
Kaymakam Tuncer’in Habertürk’teki açıklaması şu şekilde;

4 ay önce daireye geçerken kapı önünde tekerlekli sandalyesi ile Cahit'i gördüğünü aktaran Kaymakam Ömer Faruk Tuncer, "Benle görüşmek istediğini söyledi ve bende konuyu sordum. Yolunun olmadığını ve yapılmasını isteyerek 'Sosyal hayata karışamıyorum, zor olan hayatım daha da zorlaşıyor' dedi. Bende niye olmasın dedim. Daha sonra arkadaşları görevlendirdim. Ama bir takım engellerle karşılaştık. Yol yapılacak yerde sadece hazine arazisi yoktu ve şahıs arazileri de vardı. Arazilerini çok ufak bir miktarda olsa vermek istemiyorlardı. Kendim konuştum, fakat anlam veremediğim bir inatçılıkla vermediler. Köy halkı ikna eder, inatlarından vazgeçerler dedik. Aradan 3,4 ay geçti bir değişim olmadı" diye bilgi verdi.

Cahit'in en son ağladığını ve kendisine çok dokunduğunu aktaran Kaymakam Tuncer," Ne olursa olsun ben bu yolu yapacağım dedim. Gerekirse beni mahkemeye versinler ama o engelli vatandaşımız yoluna kavuşsun dedim. O şekilde işe giriştim. Hakkımda iftiralar varan boyutta çok şikayette bulundular. Ama bunlar önemli değil. Önemli olan Cahit'in mutluluğudur. Sonuçta hepimiz engelli adayıyız. Aynı duruma düşebiliriz ve bu şekilde düşünmek lazım. Bu şekil düşününce de aldığım riske değer diyorum" yaşananları aktardı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 14:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Veysel Engin
Veysel Engin - 6 yıl Önce

Sayin valim Ejder demir ağrı iline ve insanına verdiğiniz değerden dolayi size teşekkür ederim Rabbim bundan sonraki görev yerinizde size huzur ve başarı nasip etsin

SIRADAKİ HABER