Hayati Abi

Nev-i şahsına münhasır hasletleri ile 19’u resmi 3-5’i de gayri resmi olmak üzere, Şehr'ül emin makamına talip olan isimler konuşuluyor kentte, ama bizim dikkatimizi çeken bir isim var bunların arasında. Biz dikkatimizi muarızı üzerinden değerlendirmeye alarak sunuyoruz sizlere.
‘’Hayati Abi ‘’sokakta anıldığı isim bu genel manada ,kimse adının arkasına ikinci bir isim eklemeden, ailesinden biri babında kullanıyorlar bu sıfatı Hayati Aydemir olarak konuşmuyor adını.
Adaylığı dip dalga ile öne çıkan bir isim, muarızı partilere ‘’ama ‘’dedirten partiler üstü mutabakat yakalamış bir bilge kişilik.
HDP/DBP bloğunda gelişen kulislere de vakıf bir çalışma içinde sürdürdük yayın politikamızı bugüne dek merkez sağ ve merkez seçmen hassasiyetlerine de eğildik.
Bu yarışın 2 parti arasında yaşanacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok, hepimizin malumu bir durum ve her iki partinin de % 20 dolaylarında yüzer gezer oylarının seçimin rengini belirleyeceği aşikar.
Ak Parti de Genel Merkezden sözünü alıp gelmiş aday adayları iğne atsan yere düşemeyecek yoğunlukta iken’’ Ben Ağrılılardan söz aldım Ankara’ya gidiyorum’’ tevazusun da Ağrılıların Abisi, Genel Merkezin kimsesizi profili ile yüreklere dokunmayı başarabilmiş bir şahsiyet.
Adı kendiliğinden bir mutabakat yaratmış masasının etrafında Hdp’lisi ile Mhp’lisini bir araya getirmiş, Chp’lisi, Faziletlisi ile oturmuş İyi’ler ile hasbihali edilmiş bir kişilik.
Ak Parti’nin son şansında düşmemesi gerektiği hataya ,karanlığına aydınlatma fişeği olmuş bir aday adayı.
Şaibeye bulaşmamış, siyaseten yıpranmamış herkesin mutlak yerli aday çağrısına da biçilmiş kaftan olarak çıkıyor karşımıza. HDP/DBP bloğunun ‘’Ak Parti kazanamaz’’ iddiasını ‘’ama’’ ile sekteye uğratmış tek aday profili yerli ailelerin düne dair yaşanmışlıkları ,gençlerin bilge kişiliği ile danıştığı, esnafın gözeteni diye 32 yıldır sarıldığı adam. O’da dün merkezde yaşanan dip dalganın verdiği öz güvenle Ankara’dan söz almadım ama Ağrılılar söz verdiği için gidiyorum, dedi ve dualarla uğurlandı Ankara’ya .
Şimdi top Ankara da kendi seçmeninin belediyeyi almaya yetecek oya sahip olmadığının farkında olan Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında tarif ederek ısrarla çağırdığı, referansı hemşerileri olan ,bu sebeple sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden reklam ihtiyacı bile duymadan kendiliğinden dillendirenlerin yükselttiği sesin bayrağı olmaya gitti Ankara’ya.
Hiç haber kirliliği yaşatmadı bizlere de o sadece toplumsal meselelerde çıktı mikrofonlarımızın karşısına. Son süreçte yaptıkları bile aslında yeterliydi onu anlatmaya, krizde stokçulara fırsat vermeyin çağrısı ile vatandaşlara; “endişeye mahal yok, bayramı tadında yaşayın, sağduyulu davranın, yanında olun devletin” dediği hala kulaklarımızda.
Yine Bedelli Yasası konuşulurken Cumhurbaşkanına Ağrı’ya istiyoruz çağrısı akabinde Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Çağrı Merkezi sözü alması da Ağrılıların hafızasında koruyor tazeliğini.
Ve son sözüm Ankara’ya, hasılı bırakın adaylığı ‘’O Koltuğa’’ çok yakışacak bir isim Hayati Abi ailemizden biri, kazanmak istiyorsanız tabii…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Diken
Diken - 5 yıl Önce

Arkadasim çok iyi bir abi olmak, esnaf olmak, arkadaş olmak veya insan olmak belediye başkanı olmaya emaredir ama.yeterli değildir. Hayatı bey sadece abi olabilir ama başkanlık yapamaz çünkü partiden gelecek bulaşık siyasetle baş edemez. O adamı sagarlar sağar.

Adam
Adam - 5 yıl Önce

Hayati Aydemir kendini sağdırmaz merak etme sen