Ağrı Hdp de Kafalar Karıştı

Ağrı Hdp de kafalar karıştı sıralama krizi yaşanabilir mi ?

Ağrı Hdp de Kafalar Karıştı

24 Haziranda gerçekleştirilecek olan milletvekiliği seçimlerine listesi merakla beklenen iki partiden biri olan Hdp de Ağrı Milletvekilliği listesi sızdırıldı.

Hdp ye yakın kaynakların ifadelerine göre 3 ismin netleştiği Hdp listesi parti içinde yoğun tartışmalara neden oluyor.yarın son şekli verilerek açıklanması gereken listelerde sıradan dolayı değişiklik yapılabileceği tahmin ediliyor.

Sırrı Sakık ,Berdan Öztürk ve Dilan Dirayet Taşdemir in listede kesin yer aldığı Hdp kulislerinde aleni dillendirilirken 4 ismin henüz netleşmediği söyleniyor.

Dtk Eş Başkanı Berdan Öztürk’ün pozisyonu itibari ile Diyarbakır yada farklı bir metropolde değerlendirilmesini beklenen Ağrı Hdp de sıralama nasıl olacak tartışması yaşanıyor.

Hdp geleneğinden etkin siyasetin içinde bulunan isimler Sakık’ın listedeki yerinin tartışılmaz bir pozisyonda olması gerektiği tezini savunurken Sakık’nın Ak Parti seçmeninede etki edebilecek bir sempati alanı oluşturduğunun altını çiziyorlar.Savlarını Hdp seçmeninin bakış açısıyla değerlendiren kaynaklar Hdp seçmeninin Sırrı Sakık’ı bir kalkan olarak gördüklerini onun cesaret kararlılık ve birikiminden kaynaklı güven duygusu yaşadıklarını bu sebeple Sakık’ın olmadığı listenin Ak Partiye 2. Vekilliği hediye edeceği iddiasındalar.

Sakık’ın Hdp Genel Başkanı Pervin Buldan’ın son ziyaretinde birlikte gerçekleştirdikleri yürüyüşünde karşılaştığı teveccühün de bunun en bariz kanıtı olduğunu ifade ediyorlar.

Dilan Dirayet Taşdemir’in performansıyla göz doldurduğu Hdp Ağrı da 2 yeni isimle yürümek istiyor.

Berdan Öztürk’ün Dtk Eş Başkanlığı kimliği ile farklı bir ilde değerlendirilmesi gerektiğini bu şekilde Ağrı’nın yerel siyasetçilerinde yolunun açılması yönünde tartışmaların yaşandığı Ağrı Hdp de liste tartışmasının devam ettiği ve resmi açıklamanın son ana kadar bekleneceği öngörülüyor.

Kaynaklar Hdp’nin baraj sorunu yaşamayacağı kanaatini dillendiriken Ağrı da olumlu bir listenin 3 Milletvekilliğini alacak güçte olduğunu iddia ediyorlar.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER