R. Tayyip Erdoğan'a Hakaret İddiası ile Gündem Olan, Ezhel Kimdir

Herkesin merak ettiği Ezhel Kimdir

R. Tayyip Erdoğan'a Hakaret İddiası ile Gündem Olan, Ezhel Kimdir

2008 yılında Keişan ile yaptığı seri ile müzik dünyasına adımını atan Ezhel 1980 tarihinde doğdu.

Müzik dünyasının asi çocuğu olarak bilinen Ünlü rapçi Ezhel'in gerçek ismi Ömer Sercan İpekcioğlu'dur.

Takvim Gazetesinde Cumhurbaşkanı Recet Tayyip Erdoğan’a yönelik küfür ve hakaret içeren sözlerle şarkı yaptığı iddia edilen Ezhel bir anda ençok merak edilenler arasına girdi.

Takvim Gazetesi sanatçıyışu sözlerle haberleştirmişti;

Özellikle gençlerin hedef kitlesinde olduğu rapçi Ezhel, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda "F.ck You Mr. Erdoğan" sözleriyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI: DERHAL TUTUKLANSIN

banner47
Sürekli küfür, fuhuş, alkol ve uyuşturucu içerikli şarkılar yapan ve son olarak Başkan Erdoğan hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullanan Rapçi Ezhel sosyal medyanın gündemine oturdu. Twitter kullanıcıları, Ezhel'in bu alçak paylaşımı için tutuklama çağrısında bulundu.

.

PEKİ EZHEL KİMDİR?

Sahne adıyla Ezhel (Ais Ezhel) olarak bilinen Ömer Sercan İpekcioğlu 1 Temmuz 1990 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Erzincanlı olan ünlü rapçi ilk albümünü 2017 yılının mayıs ayında çıkartan Ais Ezhel, yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlıyor. Ankara'da yaşadığı mahalle kültürünü şarkılarında yansıtan Ezhel, kısa süre içerisinde milyonlar tarafından dinlenmeye başlandı.

Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap’in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır. Ayrıca gitar, piyano, ney, def ve darbuka gibi müzik aletleri çalmaktadır. Rap hayatına solo olarak başlayan Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu. 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

Türkçe rapin önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk’d up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records’u kurdu.Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur.

Yaptığı müziğin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlayan Ais Ezhel, 24 Mayıs 2018 tarihinde bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. 19 Haziran 2018 tarihinde beraat etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER