Bir Garip İhraç

Türkiyeyi parti devletine dönüştürecek yanlış bir uygulamamı yoksa eksiklerle paylaşılmış bir karar mı bekleyip göreceğiz

Bir Garip İhraç

Cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeden önce son kez yayınlanan 701 Sayılı Khk ile kamu hizmetlerinden uzaklaştırılanlar arasında bir isim dikkat çekti.

Aslında dikkat çeken isim değil uygulamaydı.Kanun Hükmünde Kararname ile ihraçları kesinleşen ve Resmi Gazete yoluyla ilan edilenler arasında İşkur bünyesinde kamu çalışanı olarak hizmet veren Ümit Erdem'in ihraç gerekçesi Kurum Görüşü ve sosyal medya paylaşımları olarak belirtilmişti.

Bu durum hiçbir istihbari ve güvenlik soruşturmasına tabi tutulmadan alınmış bir karar olarak kamu vicdanını yaraladı.

Mardin Artuklu nüfusuna kayıtlı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Ümit Erdem'in ihracının ardındaki gerekçenin ne olduğu kamuoyunda merak uyandırırken bu keyfi uygulama birçok basın yayın kuruluşunda da günün konusu oldu.

banner47
Bu uygulamanın keyfi tutumlarla birçok insanın hayatına mal olacağı endişesi oluşmaya başlarken bunun en bariz örneklerinin Ağrı'da da yaşandığı hatıralarımızda tazeliğini sürdürmekte olduğu gerçeği ile bir kez daha yüzleşilmiş oldu.

15 Temmuz darbe girişimin ardından Ağrı da 1 Vali yardımcısı benzer dedikodularla açığa alınmış yaşadığı mağduriyet sonrasında göreve iade edilmişti.Yine Gençlik Spor İl Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan bir çift'in sözleşmeleri fesh edilerek işlerinden uzaklaştırılmıştı.

Bu absürt durum ihraçlarda uygulamaya ilişkin bir kriterin olmadığı kanaatinin oluşmasına sebep olmuş ve kamuvicdanını yaralamıştır.

Daha 2 gün önce parti teşkilatlarının kibrini yüzlerine haykıran Cumhurbaşkanı'nın Ak Parti bürokratlarının yanlışlarına ilişkin bir çaba içine gireceğini ümit ediyor,hukuk devletinde böyle bir gerekçeyi kabul edilmez olduğunu ifade ediyoruz.

İşte o karar

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER