Patnos da HDP lilerden Ağır Suçlama

Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç istifalara ilişkin sukunetini koruyor

Patnos da HDP lilerden Ağır Suçlama

Patnos Belediye Meclisi’nin HDP li üyeleri isyan bayrağını çekti.

Geçtiğimiz günlerde Patnos Belediye Meclisinin HDP li üyelerinin istifa haberini duyurmuştuk.

Konuya ilişkin Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç’ın açıklama yapması beklendiğide haberimizde ifade edilmişti.

Patnos Belediyesi ve HDP den istifalara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken istifa eden 12 meclis üyesinin istifa dilekçeleri haber merkezimize ulaştı.

HDP li Patnos Belediye Meclis üyeleri istifa dilekçelerinde meclisin işlevselliğini yitirdiğine vurgu yaparken,kente yönelik çalışmaların yürütülmediği ve aşiret ilişkilerinin Patnos Belediyesinde hakim olduğuna işaret ediyorlar.

HDP li encümenler toplumsal menfaatin korunmadığı,aşiretçiliğin ön plana çıktığı ve hizmet anlamında halkın önceliklerinin görmezden gelindiği iddiası ile Patnos Belediye Başkanlığı makamına sundukları istifa dilekçesinde,bankamatik memurlarının hala maaş aldıkları,kurum içi atamaların aile bağları gözetilerek yapıldığı,personel alımlarında kendileri ile herhangi bir fikir alışverişinde bulunulmadığı ve bir kısım alımlarında (kırtasiye,nalburiye,gıda)aşiret bağları ile peşkeş çekildiğini ima ettiler.

HDP li Patnos Belediye Encümenlerinin encümenlikten istifa ettikleri ve Başkanlık makamına sundukları dilekçelerin işleme konulup konulmadığı henüz bir netlik kazanmazken,iddiaların sukunetle geçiştirilmesinede anlam verilemedi.

Kamuoyu Patnos Belediye Başkanlığı,HDP ilçe başkanlığı ve gerekse HDP il başkanlığının konuya ilişkin açıklama yaparak konuya açıklık getirmesi bekleniyor.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2019, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER