Taşdemir'den Ürperten İddia

Türkiye Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme taşıdığı kısmi affı konuşurken Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'den verem iddiası

Taşdemir'den Ürperten İddia

Türkiye Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme taşıdığı kısmi affı konuşurken Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Patnos Kapaılı L Tipi cezaevinde verem hastalığının şüphesinin baş gösterdiği iddiasını meclise taşıdı.

Taşdemir  Adalet Bakanı Abdulhanit Gül'ün cevaplaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.

Ağrı Hdp Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Patnos L Tipi Cezaevi’nde özellikle son iki yıldır tutukluların kullandığı musluk suyunun lağım koktuğu, birçok tutuklunun bu sudan dolayı sık sık zehirlendiği ve ciddi sağlık sorunlarının baş gösterdiği tarafımıza ulaşmaktadır. Geçen yıl Aralık ayında sağlıksız musluk suyundan dolayı bin 500 kapasiteli cezaevinde verem şüphesinin baş gösterdiği, revirde doktor olmadığı ve tutukluların hastaneye sevk edilmediği basına da yansımıştır. Hastaneye sevk edilen çok az sayıda tutuklunun ‘sudan dolayı zehirlenme’ teşhisi konulmasına ve cezaevi idaresinin suların koktuğunu kabul etmesine rağmen bu konuda herhangi bir iyileştirilmeye gidilmemiş ve tutukluların sağlık sorunları gittikçe kötüleşmeye devam etmiştir.

Cezaevinde sağlıksız su sorunun yanında, acil hastaların hastaneye sevk edilmediği, cezaevinde çıplak arama uygulamasının devam ettiği, çıplak arama dayatmasını kabul etmeyen tutukluların darp ve tecritte maruz kaldığı, tutukluların radyolarına el konulduğu ve 16 kişilik kapasitesi olan odalarda 32 kişinin kalması gibi ciddi hak ihlallerinin yaşandığı hem tarafımıza iletilmekte hem de basına yansımaktadır.

Bu bağlamda;

1-) Patnos L Tipi Cezaevi’nde ciddi zehirlenmelere ve sağlık sorunlarına neden olmaya devam eden su sorunun çözülmemesinin gerekçesi nedir?

2-) 1500 kapasiteli cezaevinde doktor olmamasının ve tutukluların hastaneye sevk edilmemesinin gerekçesi nedir?

3-) Çıplak arama, darp, tecrit, sağlık ve iletişim hakkının engellenmesi, 16 kişilik kapasitesi olan odalarda 32 kişinin kalması gibi çok ciddi hak ihlallerinin yaşandığı Patnos L Tipi Cezaevi’nde bu hak ihlallerin giderilmesine dönük bir girişimiz olacak mıdır?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER