Ağrı da Bir Garip Eczane Operasyonu

İddialar göre Hastanenin taşınması eczacıların rant kavgası halini aldı

Ağrı da Bir Garip Eczane Operasyonu

Yetkisiz Denetçiler Eczane Operasyonu

Ağrıda faaliyet gösteren 7 eczanenin muvazaalı olduğu gerekçesi ile kapatılması yönünde bir çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiler ve tarafların anlatımları ışığında olay şu şekilde gelişti.

2018 yılında Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetleme yetkisi olmayan kamu çalışanları Ağrı da faaliyet gösteren 7 eczane hakkında rapor tuttu.

Çalışanlar eczanelere ilişkin oluşturdukları raporları eczacıların talep etmesine rağmen yetkileri olmadığı için vermediler.

2016 dan sonra kapatılan dosya Ağrı Devlet Hastanesi hizmet binasının taşınmasının ardından 8 ay önce yeniden gündeme getirildi.

Yetkisiz denetçilerin rapaorlarına istinaden Ağrı da faliyet gösteren 7 eczanenin ruhsatlarının iptal edileceği taraflara sözlü olarak ifade edildi.

Hastanenin taşınmasından olumsuz etkilenen bir gurubun çıkar amaçlı yeniden gündeme getirdiği olaylar sonrası yaşanan süreçte mağdur edilmeye çalışıldığı iddia edilen eczacılardan herhangi bir yazışma olmadan eczanelerini kapatmaları telkin edildi.

Söz konusu eczanelerin yaklaşık 45 kişiye yüksek maaşlı iş imkanı sağladığı bu durumdan çalışanların da olumsuz etkileneceği dillendirilirken.Yaşanan gelişmelrin tamamen çıkar amaçlı bir çalışma olduğu iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 22:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asiye gul
Asiye gul - 5 yıl Önce

Agrida hastanenin girisine kucucuk apana eczane acilmasina izin veren zihniyet ile muazali eczaneleri sahte raporlarla kapatan zihniyet ayni. Kendi islerine geldigi zaman her türlü usulsuzluge izin veren yine bu zihniyet.

Halkın sağlığını tehdit edenler
Halkın sağlığını tehdit edenler - 5 yıl Önce

Sana bu haberi yaptıran eczane düne kadar araba kiralama yapan şimdi ise muazalı eczane açarak eczacılıkla ilgisi olmayan illegal işlerin döndüğü eczane kisvesi altında halkın sağlığını tehlikeye atan kişilerin sahip olduğu eczane nasıl Ağrı halkının sağlığını olumsuz yönde etkiliyor ise senin de ailenin sağlığını etkiler eğer eczanele muazalı olmassa dilekçe verip kapatılmamak icin dilekçe vermez ancak muzalı olup kapatılmak icin dilekçe verecem deyip işin ciddi olduğunu anlayınca bu usulsüz haberleri sana doğru gibi aktaranları araştırmanı tavsiye ederim

usulsüzlük
usulsüzlük - 5 yıl Önce

Külliyen yalan dünün araba kiralamacıları ve kaskocuları şimdi olmuş eczacı birazda haber yaparken halkın sağlığını düşünün birde burda çıkar amaçlı bir olay varsa sana haber yaptıracaklarına gitsinler suç duyurusunda bulunsunlar olsun bitsin ama bulunamazlar yeterince halkın sağlığı ile oynadıkları yeter işlerine gelmeyince çıkar amaçlı işlerine gelince güzel insan artık ağrıyı ne idügi belirsiz insanlar yönetmiyor devlet yönetiyor ve devletin yaptığı herşey haklıdır kusura bakmasın kimse

SIRADAKİ HABER