Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde Yolsuzluk ''Müfettişler İnceliyor''

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünü yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor.Bakanlık müfettiş görevlendirdi.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde Yolsuzluk ''Müfettişler İnceliyor''

Ağrı İl Sağlık Müdürülüğünde Yolsuzluk İddiası

Ağrı İl Sağlık müdürlüğü yolsuzluk iddiaları ile yine gündem oldu.Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde bir takım medikal alımlarının usulsüz yapıldığı yönünde şikayetlerine kurum tarafından cevap verilmeyen medikal firması konuyu CİMER’e taşıdı.

Firma yetkilisinin Cimer’e yaptığı şikayetin ardından Sağlık Bkanlığı Ağrı İl Sağlık Müdürlüğüne soruşturma yapmak için 3 müfettiş görevlendirdi.

Müfettişler Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde Yunus Dağ ve Ercan ……. İn odasında incelemelerini sürdürürken şikayete konu olan durum önceki gün tekrarlandı.

İddialara göre önceki gün Patnos ta yaşanan 16 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan Hatem Gürer ilçede Beyin Cerrahı olmadığı için sevk edildi.Hasta Hatem Gürer Ağrı Devlet Hstanesi yerine Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürüldü.

İddiaya göre Ağrı Devlet Hastanesi Beyin Cerrahının durumunun uygun olmasına ve yoğun bakımda yer bulunmasına rağmen hastanın durumu gözardı edilerek Ağrı ya getirilmeden Doğubayazıt’a götürüldü.Ağrı da görev yapan Beyin Cerrahi Uzmanı ve Yoğun Bakım ünitesine de durum bildirilmedi.

Patnos Devlet Hastanesi 112 Acil üst sorumlusu ve Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Hastanesi arasında oluşturulan bu ağla şikayete konu olan ve müfettiş gönderilen usulsüzlük tekrarlandı.

Müfettişlerin görevlendirildiği dilekçede tüm malzemelerin tek firmadan alındığı,kesilen faturalarda ancak 3. Basamak hastanelerde kullanılabilecek malzemelerin satın alındı gibi gösterildiği ve ameliyatlarda kullanılması mümkün olmayan sayıda. malzeme kullanıldığı iddiaları var.

Yine dilekçede Ağrı da maliyeti 5000 TL olan ameliyatların burada 12-13 bin TL maliyetle yapıldığı gösterildiği.Ameliyatların mesai sonrasına özellikle saklanarak tek firmadan alım yapıldığı ifade ediliyor.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde devam eden müfettiş soruşturmalarının akıbeti merakla beklenirken Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut hastane başhekimliğine atama yaptı

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 20:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasta
Hasta - 6 yıl Önce

ALLAH size sorsun,burnunuzdan gelsin.cesim.gökçe ile memleketi soyup.soğana çevirdin ali bulut efendi.bekleyin adalet yerini bulacak

HASTANE PERSONELİ
HASTANE PERSONELİ - 6 yıl Önce

TANER BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA MÜFETTİŞİ GETİREN MÜFETTİŞİN GELMESİNİ İSTEYEN BU OLAYLARI ARAŞTIRILMASINI İSTEYEN KİŞİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ALİ BULUT dur bence sana bilgi veren ve yalan yanlış haber yaptıran kişiye bir hesap sor çünkü kendi atamadıkları iftiraları senin aracılığı yaptırmaya çalışıyorlar ve kullanıyorlar ve göreceksin AĞRI il sağlık müdürlüğüne getirilen müfettişler Ali bulutun bakanlıktan talep etmesi üzerine gelmiştir bilgin olsun saygılarımla

bende hastane personeliyim
bende hastane personeliyim - 6 yıl Önce

ali bulut kadar pisliğin üzerini örten başka bir amir varmıdır.
HASTANE PERSONELİ nickli arkadaşta kesin ali bulutun kendisidir.

Ağrılı
Ağrılı - 6 yıl Önce

Yazıklar olsun size yazıklar kıravatlı hırsızlar

AĞRILI
AĞRILI @Ağrılı - 6 yıl Önce

Demişsinki kravatlı hırsızlar güzel demişsin ancak Ağrı devlet hastanesinde kravatlı hırsızlar yok hacı hocayım diye geçinip devletin soyanlar var ve bunlarıda engelleyen devletin vatanın kravatlı öz evlatları var

Yorumsuz
Yorumsuz - 6 yıl Önce

Acaba bunu sorumlusu kim ben süyliyim halk halk halk yerelde gereksiz adamları desteklerseniz onlarda gereksiz adam getirir

Insan
Insan - 6 yıl Önce

Alahinizda bulun bu kadarmi dustunuz

SIRADAKİ HABER