Sitemizde Buluştular

106.8 Onur Fm mikrofonlarında hayat bulan kelamımızın kaleme döküldüğü ilk zamanlardı gevezeliği ile nam salmış bir garip adama uzattık kalemimizi yazsın diye, çok da tazeydi garibim daha 20’li yıllarında paldır küldür yazılarıyla komşu olmuştuk. Saman kâğıdı kokulu gazete sütunlarında sonra “ula Reis biz arkadaş değil miyiz” deyince köşesinden anlamıştık demirin tava geldiğini, o gün bu gün gurbet bile giremedi aramıza şimdi yeni ve yeniden vira bismillah dediğimiz Agri04haber.com da birlikte yelken açmak için Ağrı sevdamıza merhaba dedik Mehmet Avcı’ya “bir garip adam’a”.

Ki bizim bıyıklarımızın henüz terlemediği zamanlar Ağrı’nın mizahına hükmetmiş dününe hakim bir abimizin ismini fısıldamışlardı kulağımıza deniz aşırı zamanlar girse de aramıza, şimdi onunla aynı sayfada buluşmanın kıvancı tabi ki farklı bir renk dimağlarımızda. Hoş geldin Mustafa Taner Abim.

Hatıralarınla kahkahalarınla Gurbeti yaşattı sılada bize özlemi anlattı Karaköseye komşuluğumuza düne bugüne yarına doğrusunu isterseniz gıptayla bakardık kalemin kağıtta raks ettiği satırlarına. Bize bizde bizi özleten adam hoş geldin sayfamıza Doç Murat Gökalp Hocam.

Ya şu Ağrı’yı Van’a, Van’ı ummana katan karıncanın kıskandığı Ağustos böceğinin bestelediği her dizenin hizmet her vaktin vatan koktuğu ADAM hoş geldin önümüze, yanımıza, yöremize, töremize babasının yiğit anatomisi adam Prof Dr Zeki Taştan.

Ve çocukluğumun dingin limanı, sarsılmaz imanı abim, gözyaşım, aşk sancım, sırdaşım karındaşım sana da merhaba. Korku dolu bir gecenin tırmandığı en yüksek ağacın en kısa dalından inandığımdan, anladığımdan, arlandığımdan ama bir türlü akıllanmadığımdan merhaba Zeki Kılıç sana da merhaba.

İlk heyecanımıza ilk “Söz” verdiğimiz de yanımızda o dingin kalemiyle yer alan güzel yürekli adam can Sinan Eldem sana da merhaba, can sen de hoş geldin. Ve siz bu sayfanın takip edeni Ağrı’nın Ağrısıyla dertleneni bunca isimle Ağrı’nın Allah’a sesleneni duasında düşünde size de merhaba. İnşallah tüm bu kalemlerin gölgesinde size Ağrı’yı Ağrı’ya sizi anlatmaya devam edeceğiz hep  birlikte Ağrı’yı dünyaya anlatmayı, haykırmayı sürdüreceğiz

YORUM EKLE