Ağrı HDP Heyetinden Basın Birliğine Ziyaret

Ağrı HDP Heyetinden Basın Birliğine Ziyaret

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç beraberinde İl Başkanı Melik Özmüş,İlçe Başkanı Mehmet Umut Doğruer,Belediye başkan adayı Yeliz Karaaslan ile birlikte Ağrı Basın Birliği ve Ağrı Dernekler Birliği federasyonunu ziyaret etti.

Ağrı Dernekler Birliği Federasyonunda gerçekleşen ziyarette Ağrı Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı  Yılmaz Daş ,Ağrı Basın Birliği Başkanı Nuri Bayram ve üyeler tarafından karşılandı.

Ağrı’nın yerel sorunlarının ele alındığı görüşmede HDP Milletvekili içe dönük eleştirilerle yerel seçime ilişkin bir takım değerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Koç Ağrı da yerel basında yeterince yer bulamamalarından şikayet etti,bugüne dek yerel basınla olan iletişimsizliğin önüne geçmek adına bir takım ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.

Abdullah Koç yerel meselelerde zayıf kaldıkları eleştirisine ‘’ben bir milletvekili olarak hala Ağrı valiliğini ziyaret edebilmiş değilim bu bana değil halka sırt çevirmektir ,yoksa takip ettiğiniz üzere biz Ağrı’ya ilişkin meclise neredeyse haftada 1 tane önerge sunuyoruz’’dedi

Koç basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Abdullah Koç Sırrı Sakık’ın sineyi millete dönme çağrısının sorulması üzerine ;bin yıl önce temeli atılmış bir birlikte yaşam geleneği var tarihsel gerçekliği ve halkımızın siyasal duruşunuda göz önüne alınca Ülkenin içinden geçtiği bu nazik süreçte hukuk çerçevesinde çözüm aramayı sürdürmeyi daha doğru buluyoruz.Aksi bir durumun toplumsal barışa kast edecek argümanları öne çıkaracağı endişesi ile Türkiye’nin bu hassas dönemini zedelememek ve demokratik blogun zede almasının önüne geçmek için hukuk yoluyla hak taleplerimizi dile getirmeye çalışıyorsuz ,dedi.

Koç yine gazetecilerin soruları üzerine eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ekim ayının ortalarında tahliye olabileceğini ifade etti.

Koç TBMM ye yargı paketinin Ekim ayının ilk haftası gelmesinin beklendiğini ve yargı paketinin mecliste görüşüldükten sonra 15 Ekim gibi Cumhurbaşkanına sunulacağını ,Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından da Selahattin Demirtaş’ın 15-20 Ekim tarihleri arasında serbest kalacağı yönünde kanaatlerinin oluştuğuna vurgu yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşme tarafların fotoğraf çekimi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER