AKP Milletvekili İstifa Etti

AKP İstanbul Milletvekili Yeneroğlu istifa etti

AKP Milletvekili İstifa Etti

Akp İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Partisinden ve MYK üyeliğinden istifa etti.

AKP içinde yüksek sesle itirazlarını dillendiren isim olarak öne çıkan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bugün T.B.M.M de düzenlediği basın toplantısında Akp MYK Üyeliği ve Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Uzun süredir AKP içinde hukuksuzluğa itirazları nedeni ile İstifası bekelenen Yeneroğlu'nun istifasının AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiği belirtildi.

Mustafa Yeneroğlu Mecliste düzenlediği basın toplantısında istifasını şu sözlerle ifade etti;

 Son zamanlarda yüksek sesle dillendirdiğim birçok konuyu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız takdir buyurdular, MKYK üyeliğine seçildim.

* O süreçte de Türkiye’nin önünde olan ve itibarını zedeleyen insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması noktasında kamuoyuyla eleştirilerimi paylaştım.

* Son iki MKYK toplantımıza bu rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığı, düzelebileceğine dair bir ümit taşımadığım için katılmadım. 28 Ekim tarihinde MKYK’dan istifa ettim.

* Geçen günler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmeler yaptım, partimizin genel sekreteri merkeze davet ettiler. Daha sonra genel sekreterimizle yaptığım konuşmada AK Parti’nin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini söyledim. Genel sekreterimiz bu görüşlerimi dinledi. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında kanaat bildirdiğini ifade etti.

* Türkiye’nin geleceği konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu durumun değiştirilmesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu bütün arkadaşlarımız dile getiriyorlar.

* Türkiye’deki siyasetin yatay bir noktaya çekilmesini istiyorum. Konuşan Türkiye tasavvuruna sahip bir Türkiye istiyorum. Milletvekilliğinden istifa konusunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Hepinize hayırlı günler diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 18:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
istifa etmedi
istifa etmedi - 4 yıl Önce

İstifa etmedi sayın cumhurbaşkanımız istifasını istedi ve gitti yanlış haber kendisi de bizzat açıkladığı istifam istendi diye

SIRADAKİ HABER