Canan Kaftancıoğlu'na Hapis Cezası Onandı

Chp İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun cezası onandı

Canan Kaftancıoğlu'na Hapis Cezası Onandı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu cumhurbaşkanına hakaret, Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ ve ‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından yargılandığı davada İstanbul 37. ağır ceza mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstinaf mahkemesine başvuran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na mahkemeden kötü haber geldi.Kaftancıoğlu’na yıllar önce yaptığı paylaşımlar nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını usul ve yasaya uygun buldu

Dosyanın İstinaf Mahkemesi'ne taşınmasının ardından, dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliği ile onadı. Kararda, Yargıtay yolunun açık olduğu belirtildi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları kararın kendilerine tebliğinden önce basına sızdırılmasına tepki gösterdi

Kaftancıoğlu’nun avukatı Özer, “Daha karar bize tebliğ edilmeden birtakım kanallara servis edilmiş. Elimize gerekçeli karar da henüz ulaşmadı. Elimize ulaşmasını bekleyeceğiz. Geldiğinde gereğini biz de yapacağız. Temyiz yolu açık olan bir karar olacak bu sonuçta. Dolayısıyla yasal süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER