HDP Ağrı Milletvekillerine Fezleke Düzenlendi

HDP li iki vekil hakkında düzenlenen fezleke meclise sunuldu

HDP Ağrı Milletvekillerine Fezleke Düzenlendi

Yeni yasama yılı açılışına dokunulmazlık fezlekeleri damgasını vurdu.

yeni yasama dönemi için önceki gün çalışmalarına başlayan T.B.M.Meclisine dokunulmazlıklarının kaldırılması talebi ile 75 fezleke geldi.

71 ‘i HDP li milletvekillerine ait fezleke sebebi ile 40 HDP Milletvelilinin dokunulmazlığı istenirken Meclis’e gelen fezlekeler arasında AK Parti İzmir Milletvekili Fehmi Alpay Özalan, AK Parti Düzce Fahri Çakır, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan ve MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı hakkında da birer fezleke yer aldı.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen HDP Milletvekilleri içinde 2 de Ağrı Milletvekilinin olduğu görüldü.

HDP Ağrı Milletvekileri Berdan Öztürk ve Dilan Dirayet Taşdemir’in de isimlerinin içinde yer aldığı 44 milletvekilinin dokunulmazlığının önümüzdeki günlerde oylanması bekleniyor.

Öztürk ve Taşdemir’in Milletvekillikleri Düşecek mi

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması, meclis üyeliğinin düşmesi anlamına gelmiyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması sadece hakkında fezleke düzenlenen milletvekili için yargı yolunu açıyor. Bu durumda Öztürk ve Taşdemir’in kesin hüküm giyme veya kısıtlanma halinde vekilliklerinin düşmesi, bu husustaki kesin mahkeme kararının TBMM Genel Kurulu'na bildirilmesiyle mümkün oluyor.

Karar Genel Kurul'da okunduğu anda milletvekilliği düşüyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrili
Ağrili - 5 yıl Önce

Düşsün devlet bunları boşuna besliyor

Ağrı lı
Ağrı lı - 5 yıl Önce

Yazık oldu ya seçim den seçime bu iki angus su görüyor duk bunlara oy verip te vekil yaptıran beyin sizlerde bunlar kadar angus tür

SIRADAKİ HABER