Ağrı 1970 Spor Deplasmanda Sıkıntı Yaşıyor

Ağrı Spor'un deplasmanda ertelen son maçı yaşadığı sıkıntıları ortaya çıkardı.

Ağrı 1970 Spor Deplasmanda Sıkıntı Yaşıyor

Ağrı Spor bu hafta sonu Yüksekova ile oynayacağı maç sahanın kötü olması nedeni ile ertelenmişti. Ağrı Spor deplamsmanda yaşadıkları sıkıntılar sosyal medya hesapları üzerinden paylaştılar. Ağrı Spor'un açıklaması şu şekilde:

ŞİKE-TEŞVİK ve SPOR
ŞİDDET YARATMAYIN

Spor adına adım atmada güçlük çeken ve maddi imkânsızlıklarla boğuşan bölgemizin spor kulüpleri, sportif alanda başarısızlığa çözüm bulmak yerine, yöneticilerin maç satarak ya da teşvik alarak günü kurtarma kepazeliğine bürünmüş bulunmaktadırlar.

Maddi imkânsızlıklarla büyük fedakârlık göstererek çıkmış olduğumuz yolu sadece şampiyon olma hevesi olarak görenler, ne yazık ki bölgenin sorunlarına duyarsız ve kör odaklardır. Toplumun spora bakış açısını sahada futbolcu dövmek, otobüs taşlamak, maç satmak, teşvik almak olarak şekillendirmek isteyen zihin fukaraları elbette bunun bedelini de ödemelidir.

Son dönemlerde gittiğimiz her deplasmanda, karşılaştığımız rakiplerimizin ligde hiçbir iddiası olmamasına rağmen takımımıza sergilemiş olduğu şiddet duygusu, yaşanan kirliliğin de göstergesi niteliğindedir.

Ligin 2. Yarısı Batmanda karşılattığımız ve bizlere yıllardır kardeş takım diyen 1955 Batman Belediyespor yöneticileri, ne oldu da maç öncesi takımımıza saldırdılar, otobüsümüzün camını kırdılar?

Yine bu hafta sonu gittiğimiz Yüksekova Belediye Spor kulüp yöneticileri, kendi sahamızda misafirperverce ağırlanmanıza rağmen, neyin hırsıyla yöneticilerimize saldırdınız, takımımızı sahada tehdit ettiniz, çamurlu sahada maç oynanması için her türlü girişimde bulundunuz?

Batman tribünlerinde oturan Mardin Büyükşehir Belediyespor yöneticisi sadece maç izlemeye mi gelmişti, yoksa Batman BelediyeSporun alacağı puan ve puanlara karşılık, Batman yöneticilerinin cebini doldurmaya mı gelmişti?
Yüksekova’ya gelen Şekip adındaki Mardin Belediyespor yöneticisi kaç parayla gelmişti, Yüksekova Belediyespor Yöneticileri kaç para karşılığında spor haysiyetini pazarladı?

Bunun adı terördür. İnsanları parayla satın alarak hırslı hale getirmek ve sonucunda şiddet doğurtmak en büyük terördür.

Mardin iline hizmet için gönderilen paraların şike ve teşvikte kullanılması hangi yasal zeminle bağdaşmaktadır. Nasıl bir muhasebe çıktısı ile devlete fatura edilmektedir. İl valisinin bu durumdan haberi var mıdır?

Ve yine bir hafta sonra Siirt ilinde karşılaşacağımız SİİRT SPOR KULÜBÜ yöneticileri sosyal medya hesaplarından neyin karşılığında tehditler savurmaktadır. Siirt ilinde, germiş olduğunuz ortamda herhangi bir sporcunun başına gelebilecek en ufak bir olaydan sıyrılacağınızı mı zannediyorsunuz?
Bu olayların hiçbirine kulüp taraftarları müdahil değildir. Yönetici eliyle yaratılan kirli pazara kim dur diyecek. Alacağınız 3-5 kuruş teşvik için sahaları terör sahnesine çevirdiniz.

Sporu bilen ve spora gönül veren insanları, bu kirli düzene karşı durmaya ve ses yükseltmeye davet ediyoruz. Önlem alınmaması durumunda bu işin sonuçlarının çok vahim olacağı gerçeği gittikçe yaklaşmaktadır. Şiddetin durağı yoktur, hep bir tık ötesi tırmanır. Lütfen herkes şapkasını önüne koysun ve sporun şiddetten arınması için çaba sarf etsin. Yarın daha geç olmadan ve keşkeler doğuracak sonuçlar yaşanmadan bu kirli düzene dur deyin, kendi şehirlerinizin takımlarını, ceplerini doldurma aracı haline getiren yöneticilere peşkeş malzemesi yaptırmayın.

Sahada verilen mücadelelere saygımız sonsuz olmakla beraber, maç satan, teşvik alan yönetici kılıklı kalpazanlarla mücadelemiz devam edecektir.

Çocukluğumuzu, Gençliğimizi teşvikçi düzenbazlara harçatmayalım...

AĞRISPOR YÖNETİM KURULU

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER