Ağrı Spor Yaşadığı Haksızlıkları Duyurmaya Çalışıyor

Ağrı Spor Siirt İl Özel İdare Sporla yaptığı maçta uğradıkları haksızlıkları duyurmaya çalışıyor.

Ağrı Spor Yaşadığı Haksızlıkları Duyurmaya Çalışıyor

Geçtiğimiz hafta sonu Siirt'te oynanan maçta Ağrı Spor, Siirt İl Özel İdare Spor'la 1-1- berabere kalmıştı. Maçın skorundan çok maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrası yaşananlar gündem olmuştu. Ağrı Spor yaşadıkları haksızlıkları ve şiddeti canlı yayın ile sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. Son olarak Ağrı Spor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada yaşananların TFF'ye aktarıldığını, Ağrılıların da Ağrı Spor'u yanlız bırakmamaları gerektiğini beilrtiler. Yapılan açıklama şu şekilde:

KONU TFF İLE PAYLAŞILMIŞTIR..
BEĞENMEYİN PAYLAŞIN..

1. Takımımız birgün öncesinde Siirt’e varıp, ter antrenmanı için sahaya gittiğinde sahanın Valilik tarafından verilmeyeceği bizlere teyit edilip, hatta sahayı görmemize bile müsaade edilmedi. 
2. Maç günü saat 11.00’da takımımız Atatürk stadına giriş yaparken, takım otobüsümüz Siirtsporlu oyuncular ve yöneticileri tarafından camları kırıldı ve kafilemiz darp edildi. 
3. Bu olayları bahane eden Siirt Valisi Sayın Ali Fuat ATİK kafilemizin yanına gelerek, bizlere tehditler savurarak “burda bekleyeceksiniz yoksa ben sizin can güvenliğinizi sağlayamam” diyip futbolcu kafilemizi 12.15’e kadar dışarda bekletti. 
3. Küfürler ve şiddet eşliğinde takımımızı hızlıca içeri alındıktan sonra, oyuncularımız ısınmaya çıktıklarında görüntülerde mevcut olduğu gibi bütün Siirtsporlu futbolcu, teknik heyet ve yönetimi tarafından defalarca saldırıya uğramalarına rağmen, Siirt Valisi olanları orta sahada olmasana rağmen sadece seyirci kalıp ve müdahale etmedi. Sonrasında korumalarını soyunma odamıza yollayan Vali bizlere yapacağımız bir şey yok bunun için ısınmaya çıkmayın diye talimat verdirdi. 
4. Takımımız tekrar ısınmaya çıktığında aynı şiddet uygulanmaya devam edildi. Bunlar yaşanırken “maçın hakemleri” yaşananlara şahit olmamak için ısınmaya dahi çıkmayıp, direk maça çıktılar. Hatta Siirt Valisi hakemlere ben sizin can güvenliğinizi sağlayamam deyip hakemleri net bir şekilde baskı altında bıraktı. Verilen tüm kararlar bunun delilidir. Özellikle “kırmızı kart ve penaltı” en büyük delildir. 
5. Maça hakemlerin 13.05’te çıktıklarını ve bu süre zarfında sürekli bizlere şiddet uygulanıp, müsabakaya çıkmamamız için çaba sağlanıp, maçı hükmen kendi lehlerine çevirmeye zorladılar. Bütün bu yaşananlara rağmen takımımız can güvenlikleri olmadığı halde maça çıktığını duyan “ 4. Hakem” hakemlere haber verdikten sonra, hakemler maça geç çıktılar. 
6. Ne gariptir ki! Sahada maç öncesi, maç esnasında ve maç sonunda “Gözlemciye” hiç rastlanmamıştır. Hakem triosu ise maç öncesi kesinlikle sahaya çıkmamıştır. Içerde yaşananları biz de merak ediyoruz.
7. Maç boyunca trübünlerden sayısız ses bombası, çakmak, su peti ve özellikle stada alınması mümkün olmayacak büyüklükte olan ve ölüme sebebiyet verecek boyutta cisimler/taşlar doksan dakika boyunca yağmur gibi başımıza yağdırıldı/atıldı. Maçın hakemi oyunu durdurma gereği bile duymayıp, sürekli görmemezlikten geldi. Nihayetin de şehrin Valisi tarafından can güvenliğinin alınmayacağını tebliğ etmişlerdir. Ayrıca bunların bütünü görüntülerde mevcuttur. 
8. Bu gelen maddeler defalarca teknik heyet ve oyuncularımıza isabet etti. Hatta atılan taşlar sahada bulunan ve görevli olan takımımızın Futbol Şube Sorumlusu sayın Emrah ÖZDEMİR' in kafasına isabet etmesi neticesinde kafası yarılmış ve kan içinde kalmıştır. Görüntülerde de mevcut olduğu gibi hakemler buna da kayıtsız kalmıştır. 
9. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte yine görüntülerde mevcut olduğu gibi Siirtsporun teknik heyeti, futbolcuları ve yönetimi hatta akredite edilmeyen şahıslar yedek kulübesinde görüldüğü gibi futbolcu olmayıp eşofman giydirilip planlı bir şekilde onlarca kişi tarafından takımıza saldırıp şiddet uyguladılar. (görüntülerde görüleceği üzere kulübede 16 kişi var)

Görüntü ve haber detayları:  https://www.facebook.com/agrispor0404/posts/807040286343034?__tn__=K-R

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER