Ve Hasret Bitti

Ve Ağrı 18 yıl aradan sonra yeniden Profesyonel liglere adım attı

Ve Hasret Bitti

Geçmişi başarılarla dolu Ağrı Spor 18 yıl önce profesyonel liglere veda etmişti.

Özellikle Merhum Ahmet Sağın'ın başkanlık dönemlerinde Vali Lütfü Yiğenoğlu'nunda katkıları ile bugün süper lig olarak isimlendirilen 1. Ligin kapısından dönen Ağrı Spor daha sonra bir gerileme dönemine girmişti.

Uzun yıllar Futbolun esamesinin okunmadığı kentte ASKF nin kuruluşu sonrasında yeniden futbol konuşulmaya başlanmış ASKF Başkanı Erkan Kösedağ'ın çabaları ile Ağrı Gençlerbirliği Spor Bal Liginde ilk temsilcimiz olarak sahne almıştı.

Ağrı Gençlerbirliğinin tutnamadığı Bal liginde bu kez Mehmet Yıldırım Ağrı 1970 Spor ile Ağrı'nın futbol macerasını omuzladı.

Yıldırım'ın kulüp başkanlığı yaptığı Ağrı 1970 Spor tüm olumsuzlukları bertaraf ederek bugün oynanan Akşehir Spor maçının son düdüğü ile Takımını Profesyonel lige taşımayı başardı.

Takımın bu zorlu sürecinde 12. adam görevini kara kışa aldırmadan içerde ve dışarda desteğini sürdüren taraftar gurupları (Barikat 04) olumsuzlukların zirve yaptığı kara günlerde de haftalarca sokak eylemleri ile takımına sahip çıkmakyı başardı.

Geçtiğimiz yıl playoflarda ertelenen müjdeli haber yine önceki hafta yaşanan Yeşilyurt mağlubiyetine rağmen umudunu diri tutmayı başaran tüm takım futbolcuları ,teknik heyeti,taraftar gurubu ve yöneticilerinin dirayetleri ile bugün Gaziantep'te alınan galibiyetle 3. profesyonel lig bileti ile hedefe ulaştı.

Maç sonrası kentte vatandaşların oluşturduğu konvoy iftar sonrası daha çoşkulu bir şölene dönüştü.

3. Profesyonel lige yükselen Ağrı 1970 Spor'un yarın kente intikal edeceği bildirildi.

Takım'ın kente intikalinden sonra yarın saat 20>30 da millet parkında kutlama törenleri yapılacak.

Ağrı Sporumuzun başarısında emeği olan herkesi kutluyor takımımıza 3. profesyonel ligde başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER