Tutak'ta Tarihi Bir Gün

Tutak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen kutlama törenleri bu yıl ilki gerçekleştirilen geleneksel Tutak Kete Festivali ile taçlandırıldı.

Tutak'ta Tarihi Bir Gün

Tutak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen kutlama törenleri bu yıl ilki gerçekleştirilen geleneksel Tutak Kete Festivali ile taçlandırıldı.

Tutak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan İsa Erat’ın ev sahipliğinde düzenlenen kutlama ve festival 15 Temmuz meydanında gerçekleştirildi.Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ,Mhp Gik Üyesi Tamer Osmanağaoğlu ve televizyon yorumcusu Savcı Sayan’ın misafir olarak katıldığı törene il dışında yaşayan bir çok Tutak’lının da katıldığı gözlendi.

Yaklaşık 7 saat süren programda Tutaklılar zaman zaman etkili olan yağışa aldırış etmeden gönüllerince eğlendiler.

Saat 10 da yerel müzik gurubu Gurup Ezgi’nin Solisti Murat Yıldırım’ın seslendirdiği Türkülerle yağmur altında halay çeken Tutaklılara Kaymakam Erkan İsa Erat da eşlik etti.Yağışın etkili olduğu anlarda Erat protokol için ayrılan bölümden ayrılarak yağmura rağmen alandan ayrılmayan vatandaşların yanına geçerek çocuklarla bir süre sohbet etti.

Tutakta Eğitim veren okulların öğrencilerinden oluşan folklor ekipleri gösterilerini sergilerken Köylülerin yaptırdıkları ketelerde yarıştı.Yarışma sonucu dereceye giren Daldalık Köyünden Abdullah Yolcu, Aşağı Külecik Köyünden Mahmut Demir ve Çobankaya Köyünden Fikret Aytekin’e ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehteran Ekibinin gösterisinin ardından Kaymakam Erkan İsa Erat yaptığı konuşmada ;Saatlerce yağmura aldırış etmeden alandan ayrılmayarak bize kattığınız güzellik ve çoşkunuz için teşekkür ediyorum dedi.Erat ketelerin yapımında ve misafirlere takdim edilen Tük Bayrağı portresinde emeği olan annelerimize ayrıca teşekkür ediyorum dedi.Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Erat’ın konuşmalarının ardından Savcı Sayan ve Mhp Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da birer konuşma yaptılar.Konuşmaların ardından halk aşıkları Binali Kılıç ,Muhsin Özen sahne aldılar. Aşıkların sahne almasının ardından Erat misafirlerine yeni açtıkları Sanat Caddesini gezdirdi.Celal Adan tarafından bağışlanarak Sağlık ocağına dönüştürülen kurum ziyaretinin ardından Bayrak Tepe Mesire alanını gezen protokol üyeleri Doğubayazıt’tan gelen çatışma haberi üzerine programdan ayrılırken 15 Temmuz Meydanında Sanatçı Çoban Ali’nin seslendirdiği Türkülerle vatandaşlar eğlencelerini sürdürmeye devam etti.Program saat 17;00 sularında son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER