Bedirhan Bebeğin Katili Yakalandı

Hakkari Yüksek ovada gerçekleştirilen operasyonla bir terörist yakalandı.

Bedirhan Bebeğin Katili Yakalandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz yıl PKK lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonrası Şehit olan Bedirhan Bebek ve Anne Nurcan Karakaya’nın katili yakalandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın yaptığı açıklamada olayın faili olduğu tespit edilen Azat kod adlı Metin Daşdemir’in saklandığı evde yakalandığı ifade edildi.

Bedirhan bebek ve Annesi Nurcan Karakaya ile birlikte 1 Uzman Çavuş ve 3 güvenlik korucusunun da şehit edilmesi olayına karışan Metin Daşdemir’in Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Yeniışık Köyünde işbirlikçi N.T nin evinde saklandığı ve sabah 4:00 da düzenlenen operasyonla terörist Daşdemir ve bu kişiyi evinde saklayan N.T., F.T., İ.T.'nin gözaltına alındığını, ifade ve sorgu işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilecekleri bilgisini paylaştı.

Terörist Metin Daşdemir'in sorgulaması sonrasında yapılan aramada araziye gömülü 3 kaleşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 15 şarjör, 425 fişek, 10 el bombası, 2 sırt çantası, 3 şemsiye, 3 örgüt kıyafeti, uyku tulumu, el radyosu ve panço ele geçirildiğini

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER