Seferberlik Görev Emri Nedir, Kimlere Çıkar

Askerliğini yapanlar T.C vatandaşlarının yükümlü olduğu olağanüstü hal uygulaması

Seferberlik Görev Emri Nedir, Kimlere Çıkar

Askerlik görevini ifa etmiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından olağan üstü bir durumun yaşanması durumunda silah altına alınacak kimselere verilen talimata seferberlik görev emri denilir.Seferberlik görev emri teskere ile birlikte emir altına alınacak kişiye bildirilir.

Sefer Görev Emri Tebliği Nedir? Kimlere Gelir? Kİm Gider 

Askerliğini yapmış ve teskeresini teslim etmiş her Türk vatandaşların olağanüstü bir durumda (savaş,doğal afet )s tekrar askere çağrılmasına sefer görevi emri denilmektedir. Türk silahlı Kuvvetleri tarafından oluşturulan ve talep edilen bu emir, geri çevrilememektedir.

Orgeneral/Oramiral ve Korgeneral/Koramiral haricinde terhis olan subay ve astsubaylar, terhis tarihinin ardından 1 ay içerisinde, uzman jandarma, uzman erbaş, er ve erbaşlar terhis tarihinin ardından 3 ay içerisinde askerlik şubelerine ikamet adreslerini ve durumlarını bildirmek için terhis kaydını yaptırırlar. Terhis kayıtlarını yaptırmayanlar için ise cezai işlem uygulanmaktadır.

Seferberlik mevzuatına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda, genç personelden başlamak şartıyla yasal yedeklilik yaş sınırı 41’dir.

Tebliğ dosyasına ulaşım, E-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

Hasta olup sefer emri çıkanlar ne yapmalı?

En yakın askerlik şubesine gidilerek hastalığı beyan etmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında Sağlık Bakanlığınca en yakın sağlık kuruluşuna sevkiniz gerçekleşir. Sağlık kurulunca yapılacak testler sonucunda ‘yedek subay/astsubaylar için TSK’da görev yapamaz’ ve ‘yedek uzan jandarma/erbaş ve erler için “askerliğe elverişli değildir” “barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir” “hazarda ve seferde görev yapamaz” raporu alınması halinde SGE’niz iptal edilecektir.

Sefer görev emrinde yaş sınırı nedir?

Seferberlik Görev emrinde yaş sınırı 41 dır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER