Simone de Beauvoir Kimdir

Google’nin bugün 106. doğum günü nedeni ile özel doodle hazırladığı Simone de Beauvoir kimdir

Simone de Beauvoir Kimdir

Google’nin bugün 106. doğum günü nedeni ile özel doodle hazırladığı Simone de Beauvoir sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasında yer alırken Vatandaşlar Simone de Beauvori’in yaşamı hakkında da araştırma yapmaya başladı.

İşte Simone de Beauvoir hayatı hakkında bilgiler...

SİMONE DE BEAUVOİR KİMDİR?

Simone de Beauvoir 9 Ocak 1908'de Paris'te Georges Bertrand ve Françoise (Brasseur) de Beauvoir çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. Kişiliğinin koyu katolik annesi ve bilinemezci babasının karşıtı olarak şekillendiği söylenebilir.

Katolik Enstitüsü'nde matematik öğrenimi ve Saınte Marie Enstitüsünde yabancı dillerde yazın eğitimi gördü. 1929'da seçkin Ecole Normale Superieure'ye kayıt olan ve Sabone'da kurs almakta olan Jean-Paul Sartre ile tanıştı. 1929'da felsefede Agregation başaran en genç öğrenci olur. Sartre o yıl birinci olurken, Simone ise ikinci olur.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Modern Zamanlar isimli politik gazetede çalışır ve ölene dek bu gazetede editör olarak hayatına devam eder. 14 Nisan 1986'da vefat eder. 1981'de Sartre'ın acı dolu son yıllarını anlattığı Veda Töreni'ni (Cérémonie Des Adieux) yazar. Kendisi de Paris'de Cimetière du

Montparnasse Mezarlığına Sartre'ın yanına gömülür. Mezar taşında isimleri alt alta yazılır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER