Yolun Açık Olsun Dostum

Selçuk İlköğretim Okulu, okul hayatına ilk adımı attığım okuldu. Bir sınıfa 40 kişi doluştuğumuz, siyah önlüklü yıllar...
Liseyi de Ağrıda bitirmiş olmama rağmen hâlâ ilk okulda ki o güzel dostları hatırlıyorum. Hatta ilk olmasına rağmen hala bir çoğu ile dostluğumuz devam ediyor, sınıf arkadaşlarımın...
Kendimizi yeni tanımaya başladığımız yıllar. Anne babadan ayrılmaya cesaret etmeye başladığımız zor zamanlar. 
Ne güzel çocuklardık, pırlanta gibi. Bizim için hayalleri vardı ailelerimizin. Güzel yarınlar düşlüyorlardı bizler için. Kimimiz doktor, kimimiz öğretmen v.s olacaktık. O dönemden bu hayali gerçekleştirebilen çok az arkadaşım oldu. 
Çoğu ailesinin işini devam ettirdi, çoğu ben gibi bir şirkette işe başladı. Hayat herkesi ayrı bir diyara sürükledi. 
O yıllarda sınıfta 2 kardeşimiz vardı. Öğretmen hadi bir şarkı okuyun dediğinde sadece o ikisi cesaret ederdi buna. Sevgili Mehmet Saltık ve Nizamettin Ardin. 
İkisinin de sesi çok güzeldi. Ve elbette ikisi de o yoldan devam ettiler. Mehmet Kayseri'ye yerleşti, Nizamettin Ağrıda kaldı. 
Bugün televizyonda Mehmet’i görünce inanılmaz bir sevinç, mutluluk kapladı içimi. Gururluydum o sahnede ben varmışım gibi heyecanlı. 
Evet yıllarını memleketin ayazında geçirmiş, sizin evladınız Mehmet Saltık.  O ses Türkiye yarışmasında Bismillah dedi. Güzel de bir başlangıç yaptı. 
Bu bir yarışma elbette ama o benim çocukluğumun kahramanı. Hepimiz soru sormaya çekinirken, o hiç utanmadan bize güzel sesi ile türküler söylerdi. 
Yarışmanın sonucu ne olur bilmem. Ama o ortamda o sahnede tam olarak orada olabilmiş olması bile bence büyük bir başarı öyküsüdür. 
Üstelik geçenlerde stüdyoya girdi ve pek yakında güzel haberlerini alabiliriz. 
Yolun, bahtın açık olsun kadim dostum...
Eminim ki Ağrı her şeyi ile arkanda duracaktır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
nizamettin ardin
nizamettin ardin - 5 yıl Önce

cansın kardesim sende bizler için ayrı bir gurursun bunu okuyunca daha cok duygulandım kalemine yüreğine sağlık güzel kardeşim