2023 LGS Türkiye Birincisi Ağrılı Ayşe Kübra Oldu

23 Haziran da açıklanan LGS sonuçlarına göre Türkiye birinciliğine ortak olan isimlerden birinin Ağrılı olduğu öğrenildi.

2023 LGS Türkiye Birincisi Ağrılı Ayşe Kübra Oldu

23 Haziran da açıklanan LGS sonuçlarına göre Türkiye birinciliğine ortak olan isimlerden birinin Ağrılı olduğu öğrenildi.

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin katılım sağladığı LGS'de sonuçların açıklanmasının akabinde detaylar belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Merkezi Sınava katılan öğrenci sayısını 1.030.195 kişi olarak açıkladı.

Yine bakanlıktan yapılan açıklamaya göre her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayısı da 562 oldu.

Türkiyenin altın çocuklarından birinin de Ağrı’nın Patnos ilçesinden olduğu öğrenildi.

Van’da yaşamlarını sürdüren Rüzgar Ailesinden Ayşe Kübra Rüzgar sınavda gösterdiği başarısı ile ailesi kadar Ağrılıları da gururlandırdı.

Ağrı’nın Patnos ilçesinden Adem Rüzgar’ın kızı olan Ayşe Kübra Rüzgar her iki oturumda da tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1.liğinin paydaşlarından oldu.

Ayşe Kübra Rüzgar sonuçların açıklanmasının ardından sınava çok iyi hazırlandığını ifade ederek başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu başarıyı elde etmesinde öğretmelerinin çok emeği olduğuna vurgu yapan Rüzgar “Okulumdaki öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle bu başarıyı elde ettim. Öğretmenlerimle LGS’ye hazırlık sürecinde en iyi şekilde çalıştık. Bu başarıyı aileme ve öğretmenlerime armağan ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 11 ay Önce

Patnoslu olarak seninle gurur duyuyoruz yolun açık olsun

Ağrı
Ağrı - 11 ay Önce

Helal olsun kardeşim başarılarin devamını dilerim

Meraklı
Meraklı - 11 ay Önce

Hangi liseye gideceksin?

SIRADAKİ HABER