22 Yaşındaki Ağrılı Genç Kanada'da İntihar ederek yaşamına son verdi

Yaşamlarını düzene sokmak için yasa dışı yollarla gittikleri deniz aşırı ülkelerde tutunamayan geçler yaşadıkları travmalar sonucu hayatlarını sonlandırıyorlar.

22 Yaşındaki Ağrılı  Genç  Kanada'da  İntihar ederek yaşamına son verdi

İçinde bulunduğu sosyo ekonomik nedenlerle Türkiye’nin en fazla göç veren ili Ağrı’dan yasa dışı yolarla Kanada’ya giden gençler yaşadıkları travmalar sonucu üzücü olaylara neden olmaya devam ediyor.

Ağrı’da yaşanabilir bir hayat standardını yakalayamayan gençlerin hayatlarını tehlikeye atarak umut ülke olarak gördükleri ve yasa dışı yollarla gittikleri binlerce kilometre ötede yaşadıkları sıkıntıların sonucunun ilerleyen süreçlerde bir çok dramı daha beraberinde getireceğe benziyor.

Kanada’ya kaçış furyasının devam ettiği Ağrı’ya Toronto knetinden çok acı bir haber geldi.

Ağrı merkeze bağlı Oğlaklı ( Korko) Köyü nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki genç yasadşı yollarla gittiği Kanada’nın Toronto kentinde hayatını kaybetti.

Toronto’da yine kendisi gibi yasa dışı yollarla ülkeye giden ile aynı evde ikamet eden 22 yaşındaki Ferhat Yaman intihar ederek yaşamına son verdi.

Olay 6 Eylül tarihinde sabah saatlerinde Toronto kentinde meydana geldi. Kardeşiyle birlikte Ağrı’dan Kanada’ya çalışmak için yasa dışı yollardan giden Ferhat Yaman (22), evin deposunda kendini iple kendini tavana asarak intihar etti.

Yaman’ın cansız bedeni, birlikte yaşadığı kardeşinin işe gitmek için malzeme almaya gittiği depoda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Ferhat Yaman’ın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Olayın yaşandığı bölgenin savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Ferhat Yaman’ın cesedi otopsi için morga kaldırıldı ve yapılacak otopsi işlemlerinden sonra cenazesi Ağrı’ya gönderilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023, 21:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bezirxaneli
Bezirxaneli - 8 ay Önce

Para için değermiydi anne babalar o paralar Türkiye'de de kazanılıyor artık yapmayın

SIRADAKİ HABER