Acar Kolları Sıvadı'' Çalmadık Kapı ,Alınmadık Gönül Bırakmayacağız''

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar 2021 sezonunun sorunların yerinde tespiti ve çözüm projelerinin tamamlanmasının ardından atılım yılı olacağını söyledi. Acar bu kenti her insanımızın gönlüne dokunarak birlikte idare edeceğiz,dedi

Acar Kolları Sıvadı'' Çalmadık Kapı ,Alınmadık Gönül Bırakmayacağız''

Acar 2021 yılı planlamalarında tüm kurumların öneri ve düşüncelerini almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacı ile bir takım ziyaretlerde bulundu.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar kentin sorunlarının minimize edilmesi adına üstlerine düşen tüm görevleri layıkı ile yerine getirmek için sürdürdüğü çalışmaların ilk aşamasında Doğubayazıt'ta sosyal yaşamın her alanında var olan Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret etti.

Doğubayazıt Şoförler Odası Ziyaretinde Oda Başkanı Fatih Tanrıkulu ile Doğubayazıt'ta ki şoför esnafının sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Acar burada kendisine iletilen sorunların çözümleri noktasında etkin girişimlerde bulunacaklarını kaydederek Korsan taksi ile mücadele kapsamında hali hazırda var olan ticari plakaların ihaleye çıkarılabileceğine vurgu yaptı.Yine ticari taksi esnafının durak sorununa ilişkin olarak da biz arkadaşlarımıza çeşitli bölgeleri teklif ettik ve bu bölgelerde bir süre barınmalarını da sağladık ama tahsis ettiğimiz bölgeden verim alamadıklarını ifade ederek yeni bir yer arayışına girdiler.Buradan sizlerinde aracılığı ile kendilerine uygun bir yer tahsisi yapacağımızının sözünü veriyoruz dedi.

Acar'ın bir sonraki durağı ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu.

Acar'ı yönetim kurulu üyeleri ile karşılayan ESOB Başkanı Tamer İsmailoğulları ilçede faliyet gösteren  Fırın esnafının ruhsat sorunlarını aktardı. Başkan Acar sorunun çözümü için daha önce fırıncı esnafı ile bir araya geldiklerini ve kendilerine Türkiye'de bir ilk olacak Fırıncılar Sitesi projesini aktardığını esnafın kabul etmesi durumunda bu projenin hayata geçmesi için seferber olacaklarını ifade etti.

Acar ;Üzülerek belirtmek zorundayım ki bu arkadaşlarımızın tamamı ruhsat sorunu yaşamakta ve biz bu sorunun halli için  belediye olarak her türlü olasılığı göz önüne alarak çözüm üretme noktasında gerekli adımları attık bundan sonra ki süreçte ESOB'un da sürece aktif olarak dahil olması ve üyeleri ile yapacakları istişareler sonucunda esnafımızı bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için adım atmasını bekliyoruz biz belediye olarak Doğubayazıt'a hizmet noktasında sivil toplum kuruluşlarının katkılarının çok kıymetli olduğu düşünüyor ve sizlerinde bu ulvi göreveden kaçmayacağınıza olan inancımızı sürdürüyoruz,dedi.

Acar Doğubayazıt'ın meselelerine olan duyarlılıkları dolayısı ile ESOB'a teşekkürlerini sunarak bir sonraki durağı olan Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ile temaslarını sürdürdü.

Acar'ı Doğubayazıt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ali Efe'de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşıladı.

Acar burada gerçekleştirilen sohbette Doğubayazıt Sanayi ve Ticaret Odasının özellikle Gümrük Sahası Alanının projesine dahlolark insiyatif alması gerektiğine vurgu yaptı.

Acar;Buranın hali hazırdaki durumu kentimize yakışır bir görüntü sergilemiyor ivedilikle alanın genişletilmesi ve oradaki fiziki koşulların kadim kentimizin tarih ve kültür miraslarına yakışır bir şekle getirilmesi gerektiğini ifade etti.Başkan Efe'de Belediyenin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek sizleri yakından takip ediyoruz kentteki yapısal değişikliğin görünür hale gelmesi ile birlikte sosyal belediyecilik hizmetlerinizin de daha çok öne çıkacağının bilincindeyiz.30 yıllık başkanlık sürecimin en zor dönemini yaşadığımı söyleyebilirim ama şartlar nolursa olsun kente kattığınız değerler ve yaptığınız hizmetlerde yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum, dedi.

Acar Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kurumları ile istişarelerinin devam edeceğini ifade ederek Doğubayazıt için bir seferberlik başlattık bu yeni deönemle birlikte kentin tüm sorunlarına ilişkin belediye olarak üstümüze düşenin fazlasını yapacağımzıı taahhüt ediyorum,ifadelerini kullandı.
Program hatıra fotoğraflanının çekilmesi ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER