Ağrı CHP'nin 20 Yıllık Emekçisi Adaylık Başvurusu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisinde listelerin açıklanması sonrası seçmen tüm aday adaylarını mercek altına aldı

Ağrı CHP'nin 20 Yıllık Emekçisi  Adaylık Başvurusu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı listelerinin açıklanmasının ardından gözler CHP ‘ye çevrildi.

CHP’nin nitelikli bir aday adayı listesi ile seçimlere hazırlanıyor olması listede hangi isimlerin partisi adına yarışacağı sorusunuda beraberinde getirdi.

CHP çatısı altında uzun yıllar mücadelesinden veren 2002 yılında Milletvekili aday adayı 2004 yılında CHP Patnos Belediye Başkan adayı olan Oğuz Akbay’ın ilkeli duruşu dikkat çekti.

14 Mayıs’ta yapılacak 2023 Genel seçimlerine milletvekili olmak için hazırlanan Oğuz Akbay kendisini şu cümlelerle ifade etti;

2023 seçimlerinde kaybedenin Ağrı olmaması adına çıktığım yolda öncelikle tüm hemşehrilerimize hürmet ve saygılarımı sunarak başlamak istiyorum.

Aday Adaylığım ve sonrasında yaşanacak tüm seçim sürecinde Ağrı’da kimin kaybettiğini umursamadan Ağrı’nın kazanması için üstüme düşen her görevi fazlasıyla yerine getireceğime söz vererek başlamak istiyorum.

Büyük bir sabır ve meşakkatle 6 lı masayı oluşturan ve prensipler doğrultusunda Türkiye’nin kurtuluş reçetesini kamuoyu ile paylaşan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm genel başkanlara şükranlarımı sunuyor ve buradan tüm hemşerilerime 2002 yılından buyana aktif şekilde siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Ben Oğuz Akbay 1968 yılında merkez ilçe’den sonra en yoğun nüfusa sahip olan Patnos ilçesinde dünyaya geldim .

İlkokulu Patnos’ta tamamladım ardından ailemin Mersin’e göç kararı ile sürdürdüğüm öğrenim hayatımı Babamın Patnos’a geri göç kararı ile lisede bırakarak Ağrı’ya döndüm ve 1984 yılında ailemle birlikte Patnos’a yerleştim.Babamın dönemim Anavatan Partisinde siyaset yürütmesi sonucu küçük yaşta siyasetle tanıştım. 2002 yılında kendi kimliğimi ifade edebildiğim Cumhuriyet Halk Partisinden Ağrı Milletvekili aday adayı oldum.

Listede yer alamadığım bu seçimlerde tüm gücümle çalışarak partimin Ağrı’dan 2 milletvekili çıkarmasına katkıda bulundum. Akabinde 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Patnos Belediye Başkan Adayı olarak yarıştım.

Halen çiftçilik ve hayvancılıkla iştigal etmekteyim ve bu seçim sürecinde Ağrı ve ilçeleri halklarına hizmet etme yarışında bir mesuliyet duygusu ile bende varım dedim ve Cumhuriyet Partisi aday adayı olduğumu duyurdum.

Kim kaybederse kaybetsin kazanan Ağrı olsun şiarıyla çıktığım bu yolda siz hemşerilerimin desteklerini bekliyor saygılar sunuyorum, dedi.

Akbay’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2023, 00:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
KİM TUTAR SENİ PANOSLU
KİM TUTAR SENİ PANOSLU - 1 yıl Önce

HELAL OLSUN PANOSLU, EKO NUN BOZUK İMAJINI DZELTMEK SANA KALDI..

SIRADAKİ HABER