Ağrı da 15 Temmuz Çoşkusu

Ağrı da 15 Temmuz çoşkuyla kutlandı 1 resmi 2 etkinlik düzenlendi.

Ağrı da 15 Temmuz Çoşkusu

Ağrı da 15 Temmuz da Türk Milleti tarafından akamete uğratılan Fetullahçı Terörün  Darbe girişiminin  yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ağrı Valiliği tarafından Milli Birlik ve Demokrasi Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kutlanan gün saat 11:00 de Ağrı şehitliğinin ziyaretiyle başladı.Şehitlik ziyaretinin ardından yine Vlilikçe organize edilen Mevlit programı Öğlen namazını müteakip Merkez Camisinde düzenlenen Mevlüt programıyla devam etti. 

Sonrasında saat 17:00 da Ağrı Valiliği bahçesinde ki alanda vatandaşların yoğun katlımları ile kutlamalar devam ederken 15 Temmuz temalı yapılan yarışmalarda edereceye girenlere ödülleri takdim edildi..

15 Temmuz akşamı düzenlenen etkinliklerden biride sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu AKADAP platformunca gerçekleştirildi.Sosyal Medya üzerinden duyuruları yapılan yürüyüş Akşam Namazını müteakip Ağrı Merkez Camiisinden Valilik alanına kadar sürdü.Yürüyüş sırasında sıklıkla Fetullahçı terörö örgütü aleyhine sloganlar atıldı,Tekbirler getirildi.

Ağrı Valiliği kutlama alanında kurulan platformda Vali Elban bir konuşma yaptı Elban konuşmasında ;

“FETÖ törer örgütü, diğer terör örgütlerinden, diğer yabancıların maşalarından farklı olarak, dini bir kisveyle milletin yıllarca inançlarını sömürerek, malını, canını, çocuklarını, geleceğini sömürerek, kendisine hain bir örgüt yapısı inşa etmiş ve o gece artık uşaklığını yaptığı, patronlarının da isteği doğrultusunda ülkeyi bir kuşatma harekatıyla kuşatmaya başlamışlardı.”

“Bu herhangi bir darbe girişimine benzemiyordu, değildi gerçekten. Bu diğer ülkelerdeki veya bizim ülkemizdeki herhangi bir kalkışmaya, herhangi bir terör saldırısına benzemiyordu, evet değildi. Çünkü bu başlı başına bir kuşatma harekatı değil bir işgal harekatıydı. İşgal harekatı ile bir bölme, bir yok etme harekâtıydı. Ve bu harekatın içinde olanlarında artık inanç, insani ve hiçbir kutsal değeri olmadığı için de nedensiz yere sorgulamadan niye yaptığını kendisi de anlamadan insanların üzerine çok rahatlıkla bombalar kurşunlar yağdırıyorlardı.”dedi.

Vali Elban, bu milletin tarihten beri hep içinde, biriktirdiği taşıdığı bir vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi ve onun ötesinde de bu millette karşı herhangi bir saldırı, kalkışma olduğu zaman da hemen refleks verme, karşı durma, karşısındakinin silahlarını gücünü hesap etmeden üzerine yürüme iradesi vardır.

“Bugün 15 Temmuz günü bu bir kalkışma ve işgal harekâtının başarıya ulaşmaması için canını feda eden 250 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine 2 bin 500’ün üzerindeki gazimize ve tüm 81 milyon gazi milletimize de Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ve sadece bu 81 milyonun başkomutanı değil tüm İslam aleminin ve gönül coğrafyamızın lideri ve komutanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da uzun ömürler diliyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin diyorum.”dedi.

Program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan konuşmasının akabinde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER