Ağrı'da 35 Bin Lira Ödüllü Yarışma

Ağrılı iş adamı Ufuk Balkis tarafından kurulan Ağrı Konuşuyor Platformu, Ağrı'yı daha güzel bir yer haline getirmek için yola çıktı. Ağrı Konuşuyor platformu organize ettiği "Ağrı İçin Bir Şey Yapmalı" projesi ile heyecan verici bir adım atıyor.

Ağrı'da 35 Bin Lira Ödüllü Yarışma

Platform Başkanı Ufuk BALKİS’in başkanlığında kurulan platform Ağrı’da fark yaratacak etkinlikler düzenliyor. 
“Ağrı'nın geleceğine ışık tutacak olan bu proje, Ağrılı gençlere, kendi fikirlerini hayata geçirme ve şehirlerini daha iyi bir yer haline getirme fırsatı sunuyor” diyenUfuk Balkis, “Projenin amacı, gençlerin Ağrı'daki potansiyeli keşfetmelerini sağlamak ve onları yenilikçi çözümler üretmeye teşvik etmek” dedi. 
Ayrıca, gençleri bir araya getirerek birlikte çalışma ve dayanışma ruhunu da geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Ağrı Konuşuyor Platformu Başkanı BALKİS,

Ödüllü Yarışma

“Projenin başlangıcında, 20.000₺, 10.000₺ ve 5.000₺ olmak üzere toplamda 35.000₺'lik ödül havuzu oluşturuldu. Bu ödüller, en iyi fikirleri sunan gençlere teşvik olması amacıyla sunulacak. İşte bu yaratıcı fikirler, Ağrı'nın geleceğini şekillendirecek ve onu daha güzel bir yer haline getirecek” dedi. 

Son Katılım 15 Ağustos

Platform tarafından Projenin son katılım tarihi 15 Ağustos 2023 saat 18.30 olarak belirlendi. Gençler, fikirlerini bir sunum haline getirerek [email protected] adresine gönderebilecekler. Bu fikirler, alanında uzman geniş bir jüri ekibi tarafından incelenecek ve en iyi projeler seçilecektir.

Ağrılı gençler, bu heyecan verici projeye sevdiklerini de dahil ederek, sosyal medya hesaplarında etiketleyerek destek çağrısında bulunuyor. Hep birlikte Ağrı'yı en güzel hale getirmek için güçlerini birleştiriyorlar.

"Ağrı İçin Bir Şey Yapmalı" projesi, gençlerin hayal gücüyle şekillenen bir geleceğin müjdecisi. Bu projenin Ağrı'ya ve gençlere getireceği yenilikler merakla beklenirken, Ağrılı gençlerin yaratıcılığının ne kadar büyük olduğu bir kez daha kanıtlanıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İnşallah juri
İnşallah juri - 11 ay Önce

İnşAllah juri üyeleri at hırsızları, tefeci, memleketin kanını emen ihalecilerden oluşmaz

Adsız
Adsız - 11 ay Önce

Türkiye'nin Afganistan'i durumunda olan Ağrı için birilerinin artık düşünmeye başlaması bile büyük lütuf. Öncelikle Tolstoy ve Ghandi gibi köylerden başlanılması gerektiğini düşünüyorum. Tuvalet eğitimi olmazsa olmazimiz olmalı, temizlik konusunda eğitim verilmeli. Ayşe Kulin'in Köprü kitabında da Hamur'a gelen kaymakamın ilk icraatı tuvalet yaptırmak olmuştu mesela. Hala ilerleme kaydetmis değiliz. AVM ve MADO gibi kurumlarla şehrin cehresi değiştirilmemeli. Kış şartları göz önünde bulundurularak evler inşa ettirilmeli. Duraklarda bile kitapliklar olmali ve okunan kitaplar üzerine hasbihal eden insanların tartışması sağlanmalı. Gerekirse gençler kitap için ödüllendirilmeli. Zaten gençlerden proje beklemek hata. Çünkü kendi şehrinde okuyan genclerin üniversite eğitimi ise yaramamaktadir. Dolayısıyla M.R Dosso Dossi gibi birkaç sarkiciyla kenti geliştirmek gibi saçma şeylere kalkisilmamali. D.bayazit tozdan geçilmiyor, yolları berbat ama gençlerin borçlu harçlı olduğu bir dönemde festival yapıldı. Mesela ben, param olmadığı için Ağrı merkezden Bazid'e gidemedim. iş olanagi yaratılmali her şeyden önce. Tüm gençler Kanada'ya göç etmek zorunda kaldı. Hangi gençlerden fikir bekliyorsunuz mesela.

Meryem
Meryem - 11 ay Önce

Ağrı nın bir sürü eksiği var hangi birinden başlamalı, gençler işsiz, babaların çoğu inşaatlarda çalışıyor çocuklar onlarsız büyüyor babalarına en çok ihtiyaç duyduğu anda anneler hem baba hem anne görevini üstleniyor. Yoksulluk var, kendini geliştirememiş insanlar var farklı düşüncelere görüşlere kapalı. Öncelik insanların düşüncelerini değiştirmekle başlamalı yani bunu başarabilirsek çok güzel olur. İkincisi olarak yollar yol değil hastaneler kirli ve doktor sayısı az insanlarımızın çoğu doktora gittiğinde kendilerini rahatça ifade edemiyorlar. Ulaşım sıkıntılı, çevre kirli, yollar bozuk, Eğitim öğretim az, iş olanakları yok, köyler bakımsız, kadınlara yönelik bir çalışma yapılmalı kurs vs en azından kendileri için bir şeyler yapmalılar onlarda insan, Ağrı ili sağuk doğal gaz olduğu halde çoğu evde soba var, ya hangi birinden bahsedelim ve çözüm önerileri sunalım, bir sürü eksik bir sürü sorun var.

Kerem
Kerem - 10 ay Önce

Bakın kıymetli hemşehrilerim bu saatten sonra bizim için büyük adımlar atılmalı herşeyden önce egitim. Bizi yönetecek insanların topluma yararının olması lazım

SIRADAKİ HABER