Ağrı'da 6 Kişiye Cinayetten Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

Habip Çetinel Davası sonuçlandı 6 kişiye ağırlaştırılmış müeebet ve 26 şar yıl hapis cezası verildi.

Ağrı'da 6 Kişiye Cinayetten Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

12 Haziran 2020 tarihinde Ağrı’nın Patnos ilçesi Özdemir Köyünde hayvanlarını otlatırken vurularak öldürülen Habip Çetinel davası sonuçlandı. 

Daha önce aralarında  husumet bulunan iki ailenin kan davasına kurban giden 17 yaşında ki Habip Çetinel cinayetinde Mahkeme tutuklu 6 sanığa 100 er yıl hapis cezası verdi. 

Habip Çetinel cinayeti ile ilişkili olduğu gerekçesi Köy Muhtarı M. Şirin D ,Nuri Ç,Vehbi D, Nedim D, Adem Rıza D, Zeki D. ve Hakan D tutuklanmıştı. 

Habip Çetinel Cinayetinin görüldüğü bugünki duruşmada karar okundu. 

Mahkeme kararına göre  

12.06.2020 tarihinde Özdemir köyünde öldürülen Habib Çetinel  ve kacıp kurtulan Muammer Çetinel ve Mehmet Ali Çetinel’in mahkemesinde karar verildi.  

Olayın failleri Mehmet Nuri Ç, Mehmet Zeki D, Adem Rıza D, Nedim D, Hakan D. ve Vehbi D. hakkında iştirak halinde Habib Çetineli öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Mahkeme ayrıca Muammer Çetinel ve Ali Çetinel’i de öldürmeye teşebbüs suçundan her bir sanığı   26 yıl  hapis cezası verdi. 

Olay Nasıl Olmuştu ; 

Ağrı’nın Patnos İlçesi Özdemir Köyünde 12 Haziran Cuma  öldürülmüş olarak bulunan Habip Çetinel cinayetine ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında 6 kişi yakalandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Habip Çetinel’in olayın yaşandığı gün ailesine ait 2 ineği otlatırken yere yatırılarak kafasına 3 mermi sıkılmak kaydıyla öldürüldü. Lise son sınıf öğrencisi olan ve Üniversiteye hazırlanan Habip Çetinel’in öldürüldüğü alanda üniversite hazırlık kitaplarının da olduğu öğrenilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 19:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Veysel
Veysel - 2 yıl Önce

Az verilmiş

Emrah cetinel
Emrah cetinel - 2 yıl Önce

Süper bir haber adalet yerini buldu

Son çare
Son çare - 2 yıl Önce

Katiller hak ettikleri cezayı aldılar

Esma güzel
Esma güzel - 2 yıl Önce

Rabbım hiç bir zaman gün yüzü göstermesin sizlere inşAllah caniler...

Nadir can
Nadir can - 2 yıl Önce

Allah var o yeter

Helal olsun
Helal olsun - 2 yıl Önce

Helal olsun

Nedim
Nedim - 2 yıl Önce

Allah bunun sebebi olanlara bundan daha beter ceza versin

Adalet
Adalet - 2 yıl Önce

Aynı köyde yaşayıp ve husumetli olmaları olaydan haberlerinin olmaması hayatın olağan akışına aykırıdır. İsabetli karar olmuş. Temyiz mahkemesince kararın bozulmamasını umuyoruz.


SIRADAKİ HABER