Ağrı da Akıl Almaz Dolandırıcılığın Hikayesi

Ağrı da Akıl Almaz cinsten bir dolandırıcılık yaşandı,pert otomobili sağlam diye sattılar.

Ağrı da Akıl Almaz Dolandırıcılığın Hikayesi

İddiaya göre internet sitesinden görüp beğendiği araç hakkında satıcıdan  bilgi alan S.F. ‘aracın sadece 2 parça boyalı olduğunu ve başka bir hasarın  olmadığı ‘ bilgisinden sonra aracı görerek teslim almak için Ağrı’ya geldi.

Kendini öğretmen olarak tanıtan satıcı aracı çok fazla kullanamadığı için sattığını ve işi gereği araca ihtiyacı olmadığı için sattığını belirterek karşı tarafa güven ortamı  sağladı.

Araçta 2 parça boya haricinde herhangi bir kusur olmadığını belirterek ekspertize gösterelim ardından gönül rahatlığı ile aracı alabilirsiniz dedikten sonra araç ile kısa bir tur’un ardından  tanıdık usta var diyerek  aracı ekspertiz’e koydular.

Satıcının’da dediği gibi araçta sadece 2 parça boyalı çıktı.

Ardından aracı satan öğretmen daha zaman var diyerek  S.F. ‘yi  ısrarla yemeğe götürdü. Yemek yedikleri esnada ‘ istersen görev yaptığım okula gidip çay ikram edebilirim ‘ diyerek alıcı’ya güven aşılamaya devam etti.

ARAÇLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Sattığı aracın yedek anahtarı’nı başkasına veren öğretmen araçları değiştirmesini istedi.

Zaten pert olan aracın plakası ile ekspertize koydukları için aynı renk ve model araç ile değiştirilmesi dikkat çekmedi. Değiştirilen araçların’da plakaları değişti.

Cebinde 2 tane kontak anahtarı olan öğretmen 40 dakika süren yemek ve sohbetin ardından satış yapmak için notere giderken aracı  kullandı.  Aracı kullanan öğretmen ‘ mecbur kalmasam bu aracı satmam ‘ diyerek güven kazanmaya devam etti.

Noter satışından sonra aracını alan S.F. Diyarbakır’a döndü.

Yaklaşık 3 ay sonra Corona virüs tedbirleri  nedeni ile maddi sıkıntıya düşen ve  iş yerini kapatan S.F. aracını  internet sitesi üzerinden satmak için  ilana koydu.

Aracına talip olan müşteri ile tekrar ekspertiz’e gittiği esna’da hayatının şokunu yaşadı.

2 parça boyalı olarak aldığı ve ilana koyduğu araç takla atmış ve pert’ten dönme araç olduğu ortaya çıktı.

Ekspertiz firmasına inanmayan S.F. başka bir ekspertiz firmasına gitti.

Tekrar aynı cevapları  alan S.F. aracı aldığı öğretmeni tekrar aramasına rağmen aradığı numara iptal olduğu için karşısında muhattap bulamadı.

Elinde herhangi  resmi ekspertiz belgesi olmadığı için hak iddia edemeyen S.F. ‘ 80 bin liraya aldığım aracı artık 50 bin lira’ya dahi satamıyorum dedi.

Karşı taraf kendini öğretmen olarak tanıttı zaten verdiği ilanda’da öğretmen’den satılık yazmıştı tavırları ve hareketlerinden şüphelenmedim.

Konu’yu yargı’ya taşıyacağını belirten S.F.

‘Şimdi neden ısrarla beni yemeğe götürdüğünü anladım o esnada araçları değiştirmiş , çıktığımızda araç gözüme daha bir güzel gelmişti , güvenmenin bedelini ödüyorum araç alırken daha dikkatli olun dedi’.

Kaynak :Ağrı Ajans

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER