Ağrı da Corona Vaka Sayısı Tırmanıyor

Ağrı da ürperten rakamlar

Ağrı da Corona Vaka Sayısı Tırmanıyor

Taziyeler Corona’yı hortlattı.

Ağrı da geçtiğimiz günlerde 1 vakaya kadar inen sayı İstanbul ve Yurt dışı kaynaklı 2 hasta nedeni ile tırmanışa geçti.

Ağrı Basın Birliği Başkanı Nuri Bayram bugün yayımladığı köşe yazısında Ağrı da corona virüs vaka sayısının beklenmedik bir şekilde tırmanışa geçtiğini yazdı.

Sadece 24-25-ve 26 Mayıs tarihlerinde Ağrı Devlet Hastanesinde 25 kişinin corona Virüs test sonuçlarının pozitif çıktığı Ağrı da sayının 200 e yaklaştığı ifade ediliyor.

Sağlık Camiasından uzmanlar vaka artışlarının taziyeler nedeni ile arttığını ve vatandaşların Türkiye de yaşanan olumlu tablo sonrası gevşeme ile birlikte gerekli hassasiyeti göstermediklerine vurgu yapıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre testi pozitif çıkan 50 civarında hasta Ağrı Devlet Hastanesinde gözetim altına alınırken ev karantinaları ile birlikte hasta sayısının 195 dolaylarında olduğu ifade ediliyor.

Ağrı da Türkiye tablosuna ters orantıda seyreden vaka sayısının taziyelerden kaynaklandığı ve vatandaşlarımızın buna dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar sosyal mesafe kuralının ihlal edilmemesi ve maske kullanımınında yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Nuri Bayram’ın ilgili yazısı şu şekilde;

Ağrı’da son günlerin en çok konuşulan konusu coronavirs’ü vakalarının hızla artması oldu.

Özelikle son 10 günde Ağrı’da 200’e yakın kişinin bu virüse yakalandığı ve tedavi altına alındığı bilgileri Ağrı’da korkunç tabloyu gözler önünde serdi.

Ramazan Bayramın üç günlük COVİD-19 bilançosunun 25 kişi olduğu Ağrı’da tedbirlerin öncelikle sıkı bir şekilde alınması gerektiğini gözler önüne serdi.

Türkiye’de hükümetin yaptığı başarılı çalışmalar sonucu koronavirüs salgını gün geçtikçe düşürerek neredeyse bitme noktasına gelirken Ağrı’da son günlerde bu istatistik tam tersine hızla yükselmekte ve korkutan bir tablo oluşmakta.

Ağrı’da son 10 günde özelikle taziyelerin yasak olmasına rağmen evlerin bahçelerine ve köylerde taziye ortamı hazırlanması ve halkımızın rehavete kapılarak taziyeler gitmesi bu artışın en büyük göstergesi olarak gözlenmekte.

Bayram öncesi Ağrı’da bir rahatlama sonucu özelikle inanılmaz bir kalabalık yaşanan cumhuriyet caddesinde bayram alışverişlerinde sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlarımızın tedbiri elde bırakması vaka sayısını gittikçe yükseldiğini göstermiştir.

Bu korkutan tablonun bir an önce önüne geçmek için il Pandemi kurulunun almış olduğu kararlara uyulması gerekmekte Pandemi kurulunun önlemleri alması konusunda gerekirse yeniden çok sıkı bir şekilde önlem alması aksi takdirde Ağrı’da önüne geçilemeyecek sıkıntılı günlerin bizleri beklediği kaçınılmaz olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 16:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
cahit
cahit - 4 yıl Önce

Yalan haber yapmayin

SIRADAKİ HABER