Ağrı'da Dolandırıcılık Çetesine Operasyon, 20 Kişi Gözaltına Alındı

Ağrı'da telefon kullanma yöntemi ile bir çok kişiyi dolandıran 20 kişilik dolandırıcılık çetesi Jandarma tarafından yapılan operasyon sonucunda çökertildi.

Ağrı'da Dolandırıcılık Çetesine Operasyon, 20 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dolandırıcılık çetelerine karşı yürütülen operasyonlar sonucu Ağrı ve Zonguldak ta iki ayrı çeteye yapılan operasyonların detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde ;

Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce;
Sosyal medya üzerinden arsa satışı yapanları tespit edip, kendini savcı gibi tanıtan ve ‘FETÖ senin adına para çekmiş, para göndermen lazım diyerek’ yaklaşık 1.000.000 TL dolandıran şahıslar hakkında inceleme başlatıldı.
Yapılan operasyonlarla bu suç şebekesine üye 20 şüpheli 5 farklı ilde yakalandı. Yakalananların 9’u tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonları düzenleyen kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.

Vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez böyle bir Telefon geldiğinde telefonu yüzlerine kapatın siber suçlarla ve dolandırıcılarla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.

Yerlikaya’nın payllaşımıd-nda Zonguldak merkezli operasyonla çökertilen çeteye ilişkinde şu ifadeler yer aldı ;

Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüzce, ‘Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi’ diyerek ve kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp 3.000.000 TL dolandıran bir suç şebekesi tespit edildi.
Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu Örgütlü Olarak İşleyen bu şebekeye karşı 6 farklı ilde operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlar sonucunda 8 şüpheli şahıs yakalandı, bu şahıslardan 6’sı tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Musa KALKAN
Musa KALKAN - 8 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşala

SIRADAKİ HABER