Ağrı'da İntihar Girişimi Güçlükle Önlendi

ARAS Çalışanı ekonomik koşulları daha iyi bir işe girmek için çalıştığı ariza servisi işinden istifa etmek istedi .İstifasını sunduğu firma yetkilileri Kıdem Tazminatı ve diğer haklarından faydalanamayınca kurumla mahkemelik oldu.

Ağrı'da İntihar Girişimi Güçlükle Önlendi

ARAS Çalışanı ekonomik koşulları daha iyi bir işe girmek için çalıştığı ariza servisi işinden istifa etmek istedi .İstifasını sunduğu firma yetkilileri Kıdem Tazminatı ve diğer haklarından faydalanamayınca kurumla mahkemelik oldu.

İş başvurusu yaptığı firmanın da talebini reddetmesi üzerine eski işine dönmek isteyen Nihat K. idarenin kabul etmemesi sonrası yaşanan tartışmayla birlikte intihar girişiminde bulundu.

Edinilen bilgilere göre Aras EDAŞ Ağrı İl Koordinatörlüğünde Nihat K. isimli arıza servisi personeli ekonomik durumunu bir nebze hafiflemek için Taşlıçay’da yeni açılacak rüzgar enerji santraline iş başvurusunda bulundu. Firma ile ön görüşmesi olumlu geçen N.K. bağlı bulunduğu Aras elektrikten haklarını da alarak ayrılmak istedi.

İstifa talebi İl Koordinatörü Halil İbrahim Gök, diğer ayrılan tüm personele olduğu gibi N.K.'ye de olumsuz cevap verdiği bunun üzerine personel haklarını aramak için avukat aracılığı ile şirkete ihtar çektiği iddia edildi.

Rüzgar Enerji Santralinden iş noktasında olumsuz cevap alan N.K. kendi birim amiri A. A.'ya işe geri dönmek istediğini iletti. A. A. ise talebi iletmek üzere İl Koordinatörü ile konuştuğu ve görüşmenin olumsuz geçtiği, görüşmenin iletilmesi üzerine N.K.'nin ise sinir krizi geçirerek il koordinatörlük binası çatısında intihara kalkıştı.

Şube müdürleri ve personellerin iknaları sonuçsuz kalınca bir toplantı dolayısıyla kentte bulunan Aras EDAŞ Genel Müdür Yardımcısı O. H. personeli ikna etmek için çatıya çıktı. Yoğun çabalar ve verilen sözler sonrası polis eşliğinde aşağı inen N.K. ambulans ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Olayın yaşandığı sıralarda iddiaya göre, İl Koordinatörü Halil ibrahim Gök'ün "bırakın ne yapıyorsa yapsın" dediği, bu sözlerin personel tarafından hayretle karşılandığı öğrenildi.

İsmini vermek istemeyen bir Aras EDAŞ çalışanı da; "Bu olay daha kötü bir çok olayın başlangıcı olacak. Şirket şu anda zor şartlarda personeli asgari ücretle çalıştırmakta. Personel bunalıma girmiş durumdadır. Ağrı'da Müdür ve iş birlikçileri istedikleri gibi işlerini yürütürken personele sürekli işten çıkarılma mobingi yapmaktadırlar." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2023, 22:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fırat Karataş
Fırat Karataş - 1 yıl Önce

Hangi şirket olursa olsun işçinin hakkını son kuruşuna kadar vermelidir

Dr Danny
Dr Danny - 1 yıl Önce

Bizim bir borç vardı baya bir sıkıntılıydı sürekli elektirk kesmeleri falan gelen ekibi dövmeye kadar yeltendik güvenlik güçleri oradaydı diye bir şey yapamadık. sonra ortayolu bulmak için tedaşçılarla sohbet ettik. Dedi bir yemeğe işi bağlarsınız muhtar ile gittik yemek çay derken cezalı faturaları iptal edip borcumuzu ödedik koyun kestik Müdür bey ve işbirlikçilerini davet ettik. Afiyet olsun

Hoca
Hoca - 1 yıl Önce

Emek kıymet görmeli artık...

Eski çalışan menemenci :)
Eski çalışan menemenci :) - 1 yıl Önce

Kimsenin hakkını vermiyor haksızlıkla tavan yapmış hamile kadın gibi yemeden başka birşey bilmiyorum bir menemene ilçeye araçlarla konvoy halinde gidiyor

SIRADAKİ HABER