Ağrı'da işkenceci İmam Gözaltına Alındı

Sabah saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden yayılan video görüntüleri infial uyandırdı.Yetkili merciler ard arda açıklamalarla işkenceci imamın görevden el çektirildiğini duyurdu.

Ağrı'da işkenceci İmam Gözaltına Alındı

Olay Ağrı'nın Diyadin İlçesinde yaşandı.

Diyadin’de bir Kur’an kursunda imamın çocukları tekme tokat dövmesiyle ilgili görüntülerün bazı sosyal medya hesaplarında yayınlanması üzerine Diyadin Kaymakamlığı inceleme başlattı.

Kur’an kursundaki güvenlik kamera görüntülerinde şiddet uyguladığı tespit edilen ve ismi açıklanmayan imam, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince görevden uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.

Diyadin Kaymakamlığından yapılan açıklamada ;''Diyadin Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre “Bazı basın yayın organlarında "İMAM ÇOCUKLARI TEKME TOKAT DÖVDÜ" başlığı ile ilçemizde yaşandığı iddia edilen görüntülerin paylaşılması ardından Kaymakamlığımızca inceleme ve soruşturmaya başlanılmış olup, ilçemizdeki gündüzlü ihtiyaç odaklı bir kuran kursunda meydana geldiği tespit edilmiş olup olayda çocuğumuza şiddet uyguladığı görülen imam-Hatip, Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır.''ifadelerine yer verildi.

Kaymakamlık açıklamasının ardından ikinci bir açıklamada Ağrı Valiliğinden geldi. Ağrı Valiliği tarafından  yapılan açıklamada ''“Bugün sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında, ‘İmam çocukları tekme tokat dövdü’ başlıklı haber ile ilgili Valiliğimizce basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Diyadin ilçemizde görev yapan bir imamın çocuklarımıza şiddet uyguladığı iddia edilen görüntüler üzerine Diyadin Kaymakamlığımızca ivedilikle inceleme ve soruşturmaya başlanılmış olup, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince adı geçen İmam-Hatip görevden uzaklaştırılmış ve adli mercilerimizce gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil kimsun
Halil kimsun - 2 hafta Önce

Böyle imamlar oldukça kur-an kursları kapanmaya yüz tutar

Ahmet
Ahmet - 2 hafta Önce

Okul dönemi ''gündüzlü kurs'' açıklanmaya muhtaç.

SIRADAKİ HABER