Ağrı da Kütüphane Açılışı Gerçekleştirildi

Vali Varol, Fatih Sultan Mehmet İlkokulunun Kütüphanesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Ağrı da Kütüphane Açılışı Gerçekleştirildi

Ağrı Valisi Osman Varol, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilimize kazandırılan ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
 Kitapların nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçları olduğunu vurgulayan Vali Varol: “Kitap okuma seferberliği ile ilgili ilimizde çok çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu projelerimiz Pandemi dolayısıyla verilen arada sekteye uğramış olsa da yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte projelerimizi kaldığı yerden yürütme gayreti içerisindeyiz.” dedi.
Ülke çapında başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında çalışmaların hızla başladığını ifade ederek sözlerini sürdüren Vali Varol: “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatlarıyla ilimizde kütüphanesi olmayan 554 okulumuza kısa bir sürede kütüphane kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bunu yaparken de ilimizin en önemli değerlerini sembolize edecek tasarımlar ortaya koyuyoruz. Bu tasarımlarda, ilimizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından üretilen materyalleri kullanıyor; okullarımıza kazandıracağımız kütüphanelerin ilimizin değerlerini yansıtacak olması ve ilimizde yine okullarda üretilen malzemelerle yapılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada, tasarımıyla Nuh’un Gemisi’nin sembolize edildiği, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında ilimize kazandırdığımız ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.
Kütüphanenin öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Varol, öğrencilerimizle kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunarak öğrencilerimizle kitaplar hakkında sohbet eden Vali Varol, evlatlarımızın gözündeki ışığın, kendilerine güç verdiğini belirtti. Kütüphanede akıl ve zeka oyunu oynayan çocuklarımıza oyunlarında eşlik eden Vali Dr. Osman Varol, öğrencilerimizin davetini geri çevirmeyerek onlarla oyun oynadı. Kütüphane içerisinde bulunan alanda kodlama eğitim alan evlatlarımızla bir süre sohbet eden Vali Varol; kendine güvenen, gelişime açık ve öğrenme arzusu olan evlatlarımızın eğitim gördükleri okulların çağımızın gelişimine ayak uyduran teknolojik ve teknik altyapıya sahip olduğunu vurguladı.
Daha sonra okulda incelemelerde bulunarak okulun kapasitesi ve teknik donatıları hakkında yetkililerden bilgi alan Varol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip gelecek hedefleri hakkında bilgi aldığı gençlere başarılar diledi.
İncelemelerinin ardından öğretmenlerle buluşarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi büyük bir fedakarlıkla yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizin çok hassas ve önemli bir görevi icra ettiğini vurgulayan  Varol, eğitim ordumuzun kıymetli neferlerine başarılar diledi.

banner47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER