AĞRI'DA LİSELİ ÖĞRENCİLERİN KALBİ GAZZELİ KARDEŞLERİYLE ATIYOR

AĞRI'DA LİSELİ ÖĞRENCİLERİN KALBİ GAZZELİ KARDEŞLERİYLE  ATIYOR

Ağrı Cumhuriyet Anadolu Lisesi okulu İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımda mağdur olan Filistinli kardeşleri için “Gazze İçin Kardeşlik Kermesi” düzenledi.

Filistinli kardeşlerine destek olmak amacıyla Gazze yararına düzenlenen hayır kermesinde okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler evlerinde hazırladıkları yiyecekleri sergileyerek satışa sundular. Elde edilen gelir Gazzeli mağdurlara ulaştırılmak üzere okul müdürü İlhan Sönmez, öğretmenler ve öğrencilerin eliyle Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin’ e teslim edildi. 
Ağrı Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Sönmez; “Bizler her yıl okul olarak bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bu yıl ki kermesimizi hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin talebi üzerine Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak için “Gazze İçin Kardeşlik Kermesi” başlığıyla düzenledik. Ağrı Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak bir nebze de olsa oradaki yaraları sarmayı umut ediyoruz. Temennimiz odur ki bu insanlık dramı bir an önce son bulur. Ve çocukların katledilmediği bir dünyayı hep birlikte inşaa ederiz.” Dedi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ağrı İHH Başkanı Kerem engin: “Bu tür çalışmalar çocuklarımızın yüreğine yardımlaşma ve dayanışma bilincini yerleştirdiği için çok önemlidir. Bizler yeryüzündeki tüm kötülüklere karşı iyiliği çoğaltarak karşı durmalıyız. Bu güzel örnekliğe öncülük eden başta okul müdürümüz İlhan Sönmez bey olmak üzere emek veren öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bize teslim ettikleri emaneti onlar adına Gazzeli mazlum kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah. Bu güzel çalışmanın Gazze'ye kardeşlik elini uzatmak isteyen herkese örnek olacağını umut ediyoruz.” diyen Engin; Özellikle okullarımızda öğrenci kardeşlerimizin ortaya koyduğu bu anlamlı duyarlılık yeni nesillerin iyilik adına çok daha gayretli olduğunu göstermektedir. Bugün eğer gözlerimizin önünde bir vahşet işleniyor bizler de buna tanıklık edip seyrediyorsak insanlığımız tükenmiş demektir. O yüzden hem kalpleri Gazzeli kardeşleri için çarpan güzel yürekli öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Hem aileleri hem de öğrencilerini bu konuda son derece duyarlı yetiştirmiş olan öğretmenlerine tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi
Daha sonra öğrencilerin bir günlük kermesten elde ettikleri nakdi yardım makbuz karşılığında teslim alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER