Ağrı'da Özel Okullar Ortak Basın Açıklaması Yaptı

Özel Okullarda ki fahiş fiyat artışlarının Türk kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olmasının ardından Ağrı’da faaliyet gösteren 4 özel okul konuya açıklık getirmek üzere ortak bir basın açıklaması yaptı.

Ağrı'da Özel Okullar Ortak Basın Açıklaması Yaptı

Özel Okullarda ki fahiş fiyat artışlarının Türk kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olmasının ardından Ağrı’da faaliyet gösteren 4 özel okul konuya açıklık getirmek üzere ortak bir basın açıklaması yaptı.

Ağrı Teknokent Koleji,Doğubayazıt Yöntem Koleji ,Ağrı Bahçeşehir ve Ağrı Doğa Koleji yetkililerinin yaptığı açıklamada ;

‘’Son dönemde özel okul fiyatlarındaki artışlar, kamuoyunda farklı değerlendirmelere yol açmıştır.

Bu konuda doğru bir bilgilendirme yapmak ve eğitim sektöründe yaşanan gelişmeleri şeffaf bir şekilde paylaşmak bizim için büyük önem taşımaktadır.

Türkiye genelinde özel okul fiyatları eleştirilirken işin aslı artan maliyet oranları, gelirin gideri karşılamaması gibi durumlar özel okulların ekonomik olarak ne kadar zor durumda olduklarının en büyük göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hal böyle iken dikkat edilmesi gereken en önemli husus: Özel okulların hepsinin aynı kefeye konulmaması olmalıdır. Bu bağlamda Batı ile Doğu arasındaki ekonomik uçurumu görmek gerekir. Hatta Doğu illerinin kendi aralarında bile özel okul fiyatlarında ciddi fark görülmektedir.

Ağrı'daki özel okullar Türkiye’deki özel okul fiyatlarının yüzde 30’una denk gelen fiyatlarla kayıt yapmaktadır. Bu durum en yakın il olan Erzurum’un dershane fiyatlarından bile daha düşük durumda olduğunun yadsınamaz bir gerçeğidir.

Örneğin Erzurum’da dershane fiyatı 140 bin lira iken Ağrı'da bir özel okul fiyatı yemek dâhil 100 bin lira ortalamasına sahip değil ne yazık ki. Bu durum Ağrı özelinde özel okulların sürdürebilirliğine olanak sağlamamaktadır. Ağrı'da zaten az sayıda olan özel okulların varlığı büyük tehlike altındadır.

Millî Eğitim Bakanı ‘’Özel okullar geçen sene 300 ila 400 bin lira arasında kayıt alıyor’’ derken Ağrı'da kayıt ücreti bahsedilen rakamların dörtte biri bile değildi. Ne yazık ki Türkiye’de çoğu zaman herkes aynı çerçevede ele alınıp benzer muamele görüyor.

Bu durum Türkiye’nin ekonomik olarak en alt sıralarında olan Ağrı ve Özel Okullar için bir çözümsüzlük oluşturuyor. Büyük emek ve sermayelerle kurulan bu kurumlar kaderine teslim edilmiş durumdadır.

Ağrı’da bulunan özel okullar olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı yapılabilmesi ve özel okullara uygun şartların oluşturulması için konunun yetkililerine durumumuzu arz ettik ve konuyla ilgili çözüm yollarını bekliyoruz.

Bizler, öğrencilerimizin geleceği için çalışmayı sürdürüyor ve kaliteli eğitimi önceliğimiz olarak görüyoruz.

Toplumun eğitim seviyesini yükseltmek ve çocuklarımızı başarıyla geleceğe hazırlamak için gösterdiğimiz çabaların halkımız tarafından anlaşıldığına inanıyoruz. Saygılarımızla. ‘’ ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil Tastan
Halil Tastan - 4 hafta Önce

Okul demeye bin şahit lazım eğitim sıfır öğrenciler kaderine terk edilmiş kendilerini erzumla kiyasliyorlar parayı cebe atıyorsunuz öğrenciler boş gidip boş geliyorlar ders falan yok doğru dürüst unyversite kazanan yok mufetsler neden denetlemiyor

Mehtap Özbey
Mehtap Özbey - 3 hafta Önce

Doldurmuşlar ücretli öğretmen çalıştırıyorlar. PDR mezunu yerine psikoloji mezunu kişileri çalıştırıyorlar. Ne öğretmene hakkını veriyorlar ne de işi hakkıyla yapıyorlar. Aldığınız bir kuruşun bile helalliği tartışılır.

Selahattin polat
Selahattin polat - 3 hafta Önce

Eşitlik bir eğitim için özel okullar kaapnsin

A Kerim
A Kerim - 3 hafta Önce

Boşuna ağlamana gerek yok diyorsun biz uyguna ettim meriyoruz geç bunları herkes denetlensin fahiş fiyat varmı vergi ödeniyormu öğretmene adil bir ücret veriliyormu sigortası ödeniyormu bizim doğu milleti vergiymiş sigortaymış böyle şeylerle işi olmaz pek

SIRADAKİ HABER