Ağrı'da Yeşil Sol' a kamuoyunun tanıdığı isim başvuru yaptı

Ağrı'da kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim Yeşil Sol Partiden aday olmak için başvuru yaptı.

Ağrı'da Yeşil Sol' a kamuoyunun tanıdığı isim başvuru yaptı

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimleri için partilerin aday adaylığı başvuru süresi devam ediyor.AKP ve CHP nin sonlandırdığı başvuru süreci HDP'nin hassas süreci de göz önüne alınarak parti kararı ile daha geç başlamıştı.
 HDP nin Yeşil Sol Parti adı ve amblemi ile seçimlere girme kararı almasının ardından başvuruların yoğunlaştığı bilgisi edinildi.Kaç müracaatın yapıldığına dair net bir bilgi alamadığımız Yeşil Sol Partiye bugün  başvurular arsında Fırat Öztürk ismi dikkat çekti .
2014 yılında BDP'den Tutak Belediye Başkanı seçilen Fırat Öztürk yaşanan süreçte 2017 yılında gör3vden alınarak yerine kayyum atanan isimler arasında yer almıştı.
Öztürk kısa süreli başkanlığı döneminde halkla ilişkileri ile öne çıkmış bir isim olarak Ağrı siyasetinin geleceğinde de var olacağı beklenen isimler arasında yer almıştı.
Bugün Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Öztürk parti içinde karşılığı olan bit isim olarak göze çarptı.
Yeşil Sol Partide 28. dönem adaylık başvurusunun rekor seviyede olması bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Behçet Yıldırım
Behçet Yıldırım - 1 yıl Önce

Tutak beyleri millete zulüm etti. Şimdide torunları Ağrı ya zulüm edecek..

Hz Rastgo
Hz Rastgo - 1 yıl Önce

Bu site neden Hdp Ağrı milletvekillerinin meclisde Ağrının sorun ve sıkıntıları için verdikleri yazılı ve sözlü soru önergelerini ve diğer çalışmalarını vermiyor? HDP Ağrı milletvekillleri şimdiye kadar binden fazla konuda önergeler vermişken Akp'li Ekrem Çelebi'nin tek bir tane önergesi yoktur.

Cemal demir
Cemal demir - 1 yıl Önce

Evet arkadaşlar gene fırat öztürk gene yolsuzluk ben hdp ye çok şaşırıyorum hdp nin zihniyeti öztürk ler olmassa olmaz diyor neden biz kürt milleti yetmiyormuyuz bu partiye. Yazıklar olsun

Metin sarı
Metin sarı - 1 yıl Önce

Ayıp beeee Fırat öztürk aşiretçilik yapıyorsun utanmadan gelip milletvekiline bırakıyorsun.

SIRADAKİ HABER