Ağrı da yoksul halk ekmekle imtihanda

Ağrı Belediyesinin en önemli hamlelerinden biri olan Halk Ekmeğin sekteye uğraması yoksul halkın ekmekle sınandığı yolunda değerlendiriliyor.

Ağrı da yoksul halk ekmekle imtihanda

Ağrı da bayram arefesinde durdurulan halk ekmek satışları dar gelirli vatandaşları mağdur etti.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın en önemli icraatları arasında sıraladığı Hlak Ekmek üretimi ve satışı 13 gündür gerçekleştirilmiyor.

Ramazan Bayramı arefesinde 1 Mayıs itibari ile kapanan Halk Ekmek büfelerinin bayram tatli sonrası açılmaması üzerine dar gelirli vatandaşlar zor bir sürece girdi.

Günlük yaklaşık 45 bin ekmeğin üretilerek 1. 40 Türk Lirasından vatandaşlara satılan ve önünde uzun kuyruklar oluşan Halk Ekmek Büfelerinin kapısına kilit vuruldu.

Türkiye de yaşanan ekonomik kriz de vatandaşın bütçesine bir nebzede olsa katkı sunan Halk Ekmeğin üretimin durdurulmasının ardından zor bir süreç yaşayan dar gelirli kesim her gün bir umutla gittiği Halk Ekmek kapısından eli boş dönüyor.

Üretim maliyetlerinin her geçen gün arttığı ülkede Ağrı Belediyesinin Halk Ekmek hizmetine ara vermesi sonrası dar gelirli vatandaşlar yeniden bayat ekmek almak için fırınlarda sıra bekliyor.

Ağrı Belediyesinden Halk Ekmek satışlarının durdurulması noktasında bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken sürecin yeniden başlayıp, başlamayacağı da vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın konuya ilişkin bir açıklama yapması üretimin devam edip etmeyeceği noktasında Ağrılıları bilgilendirmesi bekleniyor.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı ülkede yaşanan  ekonomik krizde her ne pahasına olursa olsun Halk Ekmek üretimini yeniden hayata geçirmesi yönünde ivedilikle adım atmaya davet ediyoruz 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Songül Deniz
Songül Deniz - 2 yıl Önce

Kesinlikle Savcı başkanımız kaldığı yerden halk ekmeğini yeniden çıkaracaktır asla Ağrıllıları mağdur etmedi etmiyecekte ben ona kalben inanıyorum.

Ali Aslan
Ali Aslan @Songül Deniz - 2 yıl Önce

Anlaşılan sende Ağrıda yaşamıyorsun.

SIRADAKİ HABER