Ağrı Dağı Misafirlerini Zirvede Ağırlayacak

Ağrı Dağı misafirlerini bekliyor

Ağrı Dağı Misafirlerini Zirvede Ağırlayacak

Ağrı Dağı Tırmanışa Açılıyor

Ağrı Dağı'nın Tırmanışa Açılması Doğubayazıt'ta Sevinçle Karşılandı

4 Şubat  saat 11:00 da start alacak olan Ağrı Dağına Kış Tırmanışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımı ile gerçekleştirilecek.

Dağcılık sporu ile iştigal edenlerin uzun zamandır beklediği tarihi gün yarın olarak ilan edildi.

Uzun süredir tırmanışa kapalı olan Ağrı Dağı yarın içişleri bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımı ile kış tırmanışlarında ilk misafirlerini ağırlayacak.

Ağrı Valisi Osman Varol'un sıkı takipleri sonrası hem Ağrı'nın tanıtımına büyük katkı sunacak hemde çektiği yerli ve yabancı turistlerle Doğubayazıt'ın ekonomisine can suyu olacak olan tırmanışların ilki yarın saat 11:00 da resmi törenle start alacak .

Ağrı Dağı'nın  2021 yılının ilk misafirlerini zirvesinde ağırlayacağı tırmanış için Ağrı Valiliğinin üstlendiği organizasyonun tüm hazırlıkları tamamlandı.

Kentte tırmanış öncesi Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'da  Doğubayazıtlı Dağcılar ile bir araya gelerek startı verilen tırmanışlara ilişkin fikir alışverişinde bulundular.

04 Şubat 2021 de startı verilecek tırmanışla birlikte Ağrı Dağının Türkkiye ve dünya kamuoyunu sıklıkla meşgul etmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER